INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NAPOLI

Ce lovitură pregătește Napoli: antrenorul de 5 stele dorit cu orice preț de președintele campioanei din Serie A

Luis Enrique, ultima dată selecționer al Spaniei, foto: Guliver/gettyimages
Luis Enrique, ultima dată selecționer al Spaniei, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2023 18:45 / Actualizat vineri, 26 mai 2023 18:45

Luis Enrique (53 de ani) este antrenorul pe care l-ar vrea Aurelio De Laurentiis ca înlocuitor al lui Luciano Spalletti la Napoli. Acesta din urmă nu s-a înțeles pentru prelungirea contractului și și-ar lua un an sabatic.

Continuă castingul la Napoli pentru postul de antrenor al sezonului viitor. Lista făcută de proprietarul echipei devine tot mai stufoasă pe zi ce trece. 

Pep Guardiola, pus la zid după ultima declarație: „Este un mincinos patologic”
MANCHESTER CITY
Pep Guardiola, pus la zid după ultima declarație: „Este un mincinos patologic”

„Un Napoli în stil spaniol"

Ultimul nume înscris este cel al lui Luis Enrique. Fostul selecționer al Spaniei, liber de contract după despărțirea sa de națională, în urma slabei performanțe de la CM 2022, întrunește profilul căutat de Aureliio De Laurentiis.

Informația a fost dezvăluită de Gazzetta dello Sport, care a scris că Lucho ar putea continua proiectul construit de Spalletti, având personalitate și folosind același sistem de joc. „Un Napoli în stil spaniol", titrează ziarul roz punându-i în oglindă pe Luis Enrique (53 de ani) și pe Rafa Benitez (63), celălalt favorit curtat de președintele campioanei Italiei.

Luis Enrique e atras de tentația PSG

„Contactele au început și din cealaltă parte nu a venit niciun refuz categoric. Fostul antrenor al Spaniei s-ar întoarce cu plăcere în Italia, unde a antrenat-o pe AS Roma, chiar dacă există pentru el și tentația Premier League sau PSG. 

Cu toate acestea, oferta de la Chelsea nu l-ar fi convins, însă rămâne amenințarea de la Paris, care nu-l sperie pe patronul lui Napoli. Și nici aspectul economic al colaborării, dat fiind Decretul Crescita, ce face ca efortul financiar să fie mai mic pentru Napoli în comparație cu banii plătiți de șeici", a explicat Gazzetta dello Sport.

Benitez e mai maleabil

„Venirea lui ar însemna și un salt calitativ. Are charismă, dimensiune internațională, sistemul lui 4-3-3 vine perfect pentru campioana Italiei. Lucho nu se grăbește și nici nu are mari pretenții financiare, ba este și atras de proiect. După cum nici De Laurentiis nu vrea să aleagă în pripă și așteaptă să vadă dacă Luis Enrique e motivat să aleagă Napoli sau e doar o variantă de rezervă", detaliază GdS. 

Celălalt candidat serios, Rafa Benitez, a pregătit-o pe Napoli în două sezoane 2013-2015 și a câștigat nunai o Cupă a Italiei. „Cunoaște bine atmosfera, are și relații și a transmis semnale că ar veni fără probleme. Ar ști să gestioneze vestiarul și ar «rezista» și unor plecări importante din lot fără a opune mare rezistență".

De Zerbi e greu de luat

La capitolul alți candidați, Napoli îl are pe listă pe Gianpiero Gasperini, pe care președintele aproape că îl adusese în 2012, pentru ca să continue cu Mazzarri.

 Julian Nagelsmann e scump, câștiga 7 milioane de euro net la Bayern (dublu cât plafonul impus antrenorului la Napoli) și are și clauză de reziliere de 10 milioane de euro. Roberto De Zerbi n-are motive să plece de la Brighton, cei mai ieftini și mai promițători tehnicieni fiind Vincenzo Italiano (Fiorentina) și Thiago Motta (Bologna).

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Karim Benzema a jucat un meci întreg cu piciorul rănit! Medicul lui Real Madrid l-a cusut în vestiar!

Surpriza pe care i-a pregătit-o Sarri lui Ștefan Radu, la ultimul meci al românului pe „Olimpico”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bogat
bogat  •  27 Mai 2023, 12:38

Mare greseala, Spaletti e un antrenor cu mare experienta, cu personalitate si adeptul unui stil de joc spectaculos, cu rezultate si mult peste Luis Enrique. Nu cred ca spaniolul prinde finalul de sezon daca e sa vina la Napoli.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează