INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Vești pentru vedeta lui Liverpool » Ce se întâmplă cu tatăl său răpit sâmbăta trecută

Jurgen Klopp si Luis Diaz , Foto- Getty Images
Jurgen Klopp si Luis Diaz , Foto- Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 18:13 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 19:16

Gruparea teroristă care l-a răpit sâmbăta tecută pe tatăl atacantului columbian al lui Liverpool, Luis Diaz (26 de ani), a lăsat de înțeles că-l va elibera „în următoarele ore”. 

Coșmarul lui Luis Diaz e aproape de a lua sfârșit. Veștile care sosesc din Columbia, despre tatăl său, sunt bune. Potrivit publicației Semana, gruparea teroristă care l-a răpit sâmbăta trecută pe Luis Manuel Diaz ar fi anunțat că-l va elibera în următoarele ore.

Situație dramatică pentru starul lui Liverpool » Părinții lui Luis Diaz au fost răpiți în Columbia
COLUMBIA
Situație dramatică pentru starul lui Liverpool » Părinții lui Luis Diaz au fost răpiți în Columbia

Luis Manuel Diaz a fost răpit de „Armata de Eliberare Națională”

Părintele vedetei lui FC Liverpool se afla împreună cu soția sa, sâmbătă seara, când  a fost „săltat” de răufăcători sub amenințarea armei. Autoritățile au dat vina pe ultimul grup rebel rămas în Columbia, Ejercito de Liberacion Nacional (ELN) , care se traduce ca „Armata de Eliberare Națională”.

Mama lui Diaz, Cilenis Marulanda, a fost abandonată într-o mașină de răpitori, în timp ce poliția se apropia, dar tatăl a dispărut împreună cu indivizii înarmați.

Acum, la aproape o săptămână, reprezentantul ELN, Juan Carlos Carlos Cuellar, a declarat în cadrul unei întâlniri comunitare că va fi „eliberat cât mai curând posibil”. 

Poliția suspectează că Luis Manuel Diaz a fost trecut granița în Venezuela

Semana susține că membrii delegației pentru pace a ELN nu erau la curent cu faptul că gherilele lor erau responsabile de răpire și că aflaseră abia cu câteva ore înainte de a vorbi cu presa.

Poliția, la rându-i, și-a exprimat îngrijorarea că tatăl lui Diaz ar putea să fi fost trecut ilegal peste granița de nord-est a Columbiei, în Venezuela, prin jungla deasă.

Joi, liderul echipei de negociere a Delegației pentru Pace a guvernului columbian, Otty Patino, spunea: „Astăzi avem informații oficiale că răpirea a fost comisă de o unitate aparținând ELN.

Cerem eliberarea imediată a domnului Luis Manuel Diaz și le reamintim că este responsabilitatea lor să îi garanteze viața și integritatea. Reamintim ELN că răpirea este o practică criminală și încalcă dreptul internațional umanitar”.

„Am ținut lista: 60 de jucători erau în fața mea. La naționala Olandei n-a mai ajuns niciunul” » Povestea lui Dirk Kuyt, spusă chiar de legenda lui Liverpool
OLANDA
„Am ținut lista: 60 de jucători erau în fața mea. La naționala Olandei n-a mai ajuns niciunul” » Povestea lui Dirk Kuyt, spusă chiar de legenda lui Liverpool

ELN a organizat un atentat cu bombă la Bogota, în 2019

ELN a fost fondată în 1964, de catolici radicali inspirați de revoluția comunistă din Cuba, și s-a aflat în spatele mai multor răpiri. 

De asemenea, în 2019 a organizat un atentat cu mașina cu bombă la o academie de poliție din Bogota, în urma căruia au murit 21 de persoane și alte 68 au fost rănite.

Citiți și alte știri din fotbalul internațional:

Revenire importantă la Barcelona pentru meciul cu Real Sociedad » Un alt titular mai are de așteptat

Thomas Tuchel plătește polițe înaintea „șocului” cu Borussia Dortmund: „Nu văd nici la ei vreun progres”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează