INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cea mai interesantă dezbatere din Spania » De ce a fost demis un antrenor care a învins cu 25-0 » Barcelona și șefii fotbalului cer schimbări

Articol de GSP - Publicat joi, 15 iunie 2017 16:50

Pe 3 iunie, un meci dintre juniorii U10 și U11 a două echipe din Valencia, CD Serranos și Benicalap C, s-a terminat cu un scor neobișnuit, 25-0.

Meciul a avut un efect neașteptat: antrenorul echipei victorioase a fost demis, informează El Pais. "Noi respectăm rivalul, a fost o victorie prea umilitoare. Antrenorul a trebuit să își dea demisia. Nu a gestionat bine situația", a explicat Pablo Alcaide, unul dintre șefii clubului CD Serranos.

Avocatul antrenorului îl apără pe acesta și spune că este nevinovat. "În niciun caz antrenorul nu și-a îndemnat jucătorii să mărească scorul. Din contră, le-a zis să nu mai facă presing în terenul advers. Dar Benicalap nu avea rezerve, ataca întruna și lăsa spații mari", a spus avocatul.

Se cere o Regulă pentru juniori

Cluburile profesioniste și Federațiile Autonome vor să ia măsuri pentru ca astfel de scoruri să nu mai existe la juniori. O astfel de regulă exită în baschet, unde la juniori nu se permite o diferență mai mare de 50 de puncte.

Cluburile susțin că vor să formeze jucători și să îi învețe pe juniori respectul față de adversari.

"Noi nu publicăm listele cu marcatorii de la meciurile de la juniori", spun șefii lui Athletic Bilbao.

"Competiția este parte din formarea jucătorilor. Nu vrem să dăm mesaje confuze. Nu le putem zice să nu dea goluri, dar facem diferite schimbări tactice pentru ca rezultatul să nu fie prea mare. Îi scoatem de pe teren pe jucătorii cei mai buni. Dacă diferența este mai mare de 10 goluri, nu mai punem marcatorii", au declarat reprezentanți ai Barcelonei.

"Marcăm și ne întoarcem la centrul terenului. Trebuie să respectăm rivalul, nu să-l umilim", au precizat oficiali de la Betis.

Totuși, nu multe familii înțeleg acest demers: "Când trecem marcatorii de la meciuri, ne sună părinții și ne spun că fiul lor a marcat patru goluri, nu trei așa cum e trecut".

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
rbj05
rbj05  •  15 Iunie 2017, 17:23
Postat de Alexandru Ianc pe 15 Iunie 2017, 17:15

Nu e fair play sa nu dai tot ce ai mai bun indiferent de adversar!

cand e vorba de un jucator profesionist, asa e, trebuie sa dai tot ce este mai bun, sa joci cat mai bine. dar la copii si juniori, situatia sta altfel.

1204592916336615
Alexandru Ianc  •  15 Iunie 2017, 17:15

Nu e fair play sa nu dai tot ce ai mai bun indiferent de adversar!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează