INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

Cea mai scumpă mutare s-a făcut în China: ”Transfer pentru gloria țării”

Jucătorii lui Olăroiu de la Al Ahli n-au nici o șansă să-l stopeze pe Elkeson în finala Ligii Campionilor Asiei 2015. Nouarul a înscris golul victoriei (1-0)
Jucătorii lui Olăroiu de la Al Ahli n-au nici o șansă să-l stopeze pe Elkeson în finala Ligii Campionilor Asiei 2015. Nouarul a înscris golul victoriei (1-0)

Articol de - Publicat sambata, 23 ianuarie 2016 00:00

Evergrande l-a vîndut pe golgeterul Elkeson rivalei SIPG. Guangzhou a încasat în schimbul brazilianului 18,5 milioane euro. Și-a scos banii pe transferul său de la Botafogo, 5,7 milioane, și a făcut profit de 12,8 milioane.

Fotbalul chinez trăiește de ani buni în cel mai pur stil capitalist. Dar șefii de cluburi, oameni de afaceri cu milioane de euro în conturi, știu să-și împacheteze "produsul" astfel încît să nu supere Partidul Comunist. Sau să ofenseze clasa muncitoare.

Deunăzi, campioana Guangzhou Evergrande l-a vîndut pe golgeterul Elkeson, 26 de ani, taman vicecampioanei Shanghai SIPG! Iar în comunicatul remis presei cu această ocazie a subliniat că a făcut-o "pentru ca echipele chineze să aibă șanse mai mari în Liga Campionilor Asiei și pentru gloria țării".

În spatele "mărinimiei" tovărășești a lui Evergrande stă însă o afacere foarte rentabilă. Pe atacantul brazilian, campioana en-titre a Chinei și a Asiei a încasat 18,5 milioane de euro! Și-a scos astfel banii cheltuiți cu transferul său de la Botafogo, 5,7 milioane în 2013, și a realizat și un profit frumușel: 12,8 milioane de euro.

77de goluri a marcat Elkeson în trei sezoane jucate în tricoul lui Evergrande

176.000.000 €au cheltuit cele 16 cluburi din Super League chineză, în 2015, cu achizițiile de jucători. În această iarnă, 78,4 milioane

 TOP 5 TRANSFERURI 2016 ÎN LUME

  Jucător De la La Suma
1. Elkeson Evergrande Shanghai SIPG 18,5*
2. Gerson Fluminense Roma 16
3. Shelvey Swansea Newcastle 16
4. Afobe Wolverhampton Bournemouth 13,3
5. Tim Klose Wolfsburg Norwich 12

*Sumele reprezintă milioane de euro           

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gerulozaurus
gerulozaurus  •  23 Ianuarie 2016, 13:47

uite ba, ca la astia s-a putut, si comunisti si capitalisti si dezvoltati si bogati..au impacat si capra si varza

Vezi toate comentariile (1)
Comentează