INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Cealaltă faţă a lui Mourinho » Gestul care contează

Mourinho ajută mai mulţi copii, ai căror părinţi nu au posibilităţi financiare, să continue să facă ceea ce le place cel mai mult: să joace fotbal (Sursă foto: AS.com)
Mourinho ajută mai mulţi copii, ai căror părinţi nu au posibilităţi financiare, să continue să facă ceea ce le place cel mai mult: să joace fotbal (Sursă foto: AS.com)

Articol de - Publicat sambata, 08 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2011 17:18

Jose Mourinho, antrenorul lui Real Madrid, a demonstrat că, în spatele atitudinii arogante pe care adesea o afişează în faţa camerelor de luat vederi, se află un suflet mare.

Despre ce e vorba? Conform Cuatro, tehnicianul portughez ajută mai mulţi copii, ai căror părinţi nu au posibilităţi financiare, să continue să facă ceea ce le place cel mai mult: să joace fotbal. Datorită generozităţii lui Mou, 10 puşti continuă să se antreneze şi să viseze că într-o zi ar putea ajunge mari fotbalişti.

Cum îl descriu ceilalţi părinţi
"E o persoană de excepţie, vorbeşte cu toată lumea, le dă sfaturi copiilor. Vine de cîte ori timpul îi permite. E foarte atent cu toată lumea, ajută chiar la recuperarea baloanelor din spatele porţii".

"E total diferit de imaginea pe care o oferă presa, e uman, foarte sociabil, solidar, o persoană excepţională. Datorită lui, fiul meu îşi poate urma visul. Vreau să-i mulţumesc, are o inimă mare".

A donat 6.000 de euro
Jose Mourinho merge de cîte ori timpul îi permite la antrenamentele fiului său, Jose Mario care evoluează pe postul de portar la Clubul Sportiv Canillas. Tot aici se antrenează şi unul dintre băieţii lui Zinedine Zidane.

Într-o zi, după încheierea şedinţei de pregătire, Jose a văzut o femeie plîngînd. A mers şi l-a întrebat pe preşedintele echipei ce s-a întîmplat, şi cînd a aflat că mama respectivă nu-şi mai putea permite să plătească suma necesară pentru ca fiul ei să continue să joace fotbal a cerut un număr de cont bancar pentru a acoperi costurile necesare. În total, Mou a donat 6.000 de euro, bani care acoperă înscrierea, echipamentul şi alte lucruri de care 10 puşti au nevoie pentru a continua să se antreneze la club.

Preşedintele lui Canillas, Manuel Alvarez povesteşte că Mourinho "vine de cîte ori poate la antrenamente şi se comportă ca oricare alt părinte care urmăreşte antrenamentele".

Unul dintre copiii pe care Mou i-a ajutat i-a scris o scrisoare tehnicianului lui Real: "Vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru noi, cei de la Clubul Sportiv Canillas. Datorită unor oameni ca d-voastră, cu un suflet mare, mai mulţi copii fără posibilităţi financiare, printre care şi eu, pot continua să viseze că vor ajunge, într-o bună zi, fotbalişti".

Anul trecut, tehnicianul portughez a donat 10.000 de euro clubului pentru renovare şi pentru modernizare.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
stancuvlad
stancuvlad  •  09 Octombrie 2011, 07:09
Postat de inima_de_caine pe 08 Octombrie 2011, 20:20

Peste câteva zeci de ani, când se vor face referiri la antrenorii acestei perioade, se va spune cam aşa: "Guardiola? O, da! Dar, totuşi, Mourinho..."

Cine crede ca asta e o fatade se inseala rau. Poate a fost o data dar nu mai e demult. Ceea ce face el este mult prea exagerat ca sa fie doar de ochii presei. Inteleg....o declaratie aici o declaratie acolo...dar cand incepi sa infigi degete in ochi la alti oficiali doar pentru ca tu esti murinho nu pentru ca ai avea dreptate sau cand incepi sa incerci sa convingi presa ca 1 + 1 = 3, pentru ca zis murinho nu pentru ca ar fi adevarat, nu mai faci demult lucrurile astea doar de fatada. Eu sunt convins ca nu se suporta in oglinda de cat de zeu se crede. Pana la urmatorul El Clasico, cand il aduce Barcelona inapoi pe Pamant.

inima_de_caine
inima_de_caine  •  08 Octombrie 2011, 20:20

Peste câteva zeci de ani, când se vor face referiri la antrenorii acestei perioade, se va spune cam aşa: "Guardiola? O, da! Dar, totuşi, Mourinho..."

mihaienache
mihaienache  •  08 Octombrie 2011, 20:02

daca ne referim strict la gestul sau e de admirat...parerea mea...asa off topic putem bate campii multa vreme cu ce face si ce drege "the spicial one"

Vezi toate comentariile (6)
Comentează