INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - ARSENAL, AZI, 14:30, EUROSPORT, GSP.RO

Cech îl înfruntă pe Mou: ”Vin să cîștig!” » Portarul care a cucerit 15 trofee cu Chelsea se întoarce ca adversar pe Stamford Bridge

După 11 ani la Chelsea, Cech va juca în premieră ca adversar
După 11 ani la Chelsea, Cech va juca în premieră ca adversar

Articol de - Publicat sambata, 19 septembrie 2015 00:00

După 11 ani în albastru, goalkeeperul ceh a fost împins spre Arsenal de managerul portughez. ”E prima oară cînd joc pe Stamford Bridge ca oaspete. Pot să fac cel mai bun meci și să înving? Da!”, spune Petr.

Avea doar 22 de ani Petr Cech în 2004, cînd a ajuns la Chelsea. Jose Mourinho de-abia sosise și el pe Stamford Bridge. Portarul s-a impus imediat și a jucat excelent 11 sezoane în albastru, cucerind 15 trofee, 8 cu Mou și 7 fără el. Inclusiv Liga Campionilor și Europa League, în 2012 și 2013!

Dar portughezul s-a întors la Londra în urmă cu doi ani, a vrut alt goalkeeper și l-a adus pe Courtois, iar cehul n-a mai fost titular. Forțat să plece, a semnat cu Arsenal. În august, și-a învins fosta echipă și i-a luat Supercupa Angliei. Și azi revine pe Stamford Bridge, ca adversar!

Vrea să arunce Chelsea în prăpastie

Îl anunță din start pe Mourinho: "Vin să cîștig!". Vrea să urce cu Arsenal, "locul 4 e prea puțin pentru un asemenea club", și s-o împingă pe Chelsea spre prăpastie.

"The Blues" trec printr-un moment teribil în Premier, au suferit 3 înfrîngeri în ultimele 4 etape și sînt pe 17 în clasament (4 puncte în 5 runde), la un milimetru de zona retrogradării. Încă un eșec ar fi greu de suportat de patronul Abramovici.

"E prima oară cînd joc pe Stamford Bridge ca oaspete. Pot să fac cel mai bun meci? Pot să înving? Da!", susține Cech. "Acest stadion, fanii, totul mi-e aproape de suflet, dar, pentru mine, cel mai important acum e să cîștig. Asta e viața!".

"Pentru mine, nu va fi nici o surpriză pe Stamford Bridge. Îi cunosc fiecare colțișor"
Petr Cech, portar Arsenal

14.000.000 €a plătit Arsenal pentru transferul lui Cech, în iunie 2015; Chelsea îi achitase lui Rennes 10 milioane în 2004

Trofeele lui Cech la Chelsea:

  • 4 titluri în Premier
  • 4 Cupe ale Angliei
  • 3 Cupe ale Ligii Angliei
  • 2 Supercupe ale Angliei
  • 1 Ligă a Campionilor
  • 1 Europa League

A doua victorie a lui Wenger? Sau al 8-lea eșec?

Mourinho era "bestia nera" pentru Wenger. Pînă în august, managerul lusitan al lui Chelsea avea 7 victorii și 6 remize în fața marelui său rival. În Supercupa Angliei însă, Arsenal s-a răzbunat, cîștigînd cu 1-0 în templul londonez Wembley. Prima oară cînd Arsene îl învinge pe Jose! Vine azi și al doilea succes? Sau a 8-a înfrîngere cu Mou?

"Eu sînt fantastic. Mereu. Și cînd cîștig, și cînd pierd"
Jose Mourinho, manager Chelsea

Războiul deceniului

Wenger - Mourinho, o confruntare a orgoliilor supreme, cel mai aprins turnir european al antrenorilor. Francezul, 65 de ani, din 1996 la Arsenal, a cucerit 15 trofee în 19 ani, dar numai 3 titluri în Premier. Portughezul, 52 de ani, 5 sezoane la Chelsea (2004-'07 și din 2013), are 8 trofee, însă tot 3 titluri!

Războiul sportiv e depășit de conflictul declarațiilor, o sarabandă care a continuat și cînd Mou părăsise Anglia. "Wenger e un voyeur. Îi place să se uite la alți oameni cu telescopul", a fost cel mai dur atac al lusitanului. Arsene i-a răspuns: "Cînd au succes, proștii devin și mai proști!".

Tot azi, pe Eurosport

16:45 Swansea - Everton
19:15 Man. City - West Ham

Terry și Ivanovici, în pericol

Doi jucători ce au fost esențiali pentru Chelsea, John Terry (35 de ani) și Branislav Ivanovici (31 de ani), dar care acum riscă să rămînă în aer. Contractele lor expiră la sfîrșitul sezonului și Mourinho nu e decis încă dacă să-i păstreze din 2016, dezvăluie Daily Mail. Tabloidul britanic îi anunță pe Terry și Ivanovici: "Trebuie să aveți un an perfect ca să-l convingeți pe Jose!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  19 Septembrie 2015, 10:29

Cât mai e scorul Mou-Wenger? 15-0?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează