INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARBITRAJ

Cel mai bun arbitru italian se retrage! Se va ocupa de arbitrajul video din Serie A

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 04 iulie 2017 11:30

Arbitrul Nicola Rizzoli, ce a condus finale de Mondial, Ligă și Europa League, renunță la 45 de ani să mai fluiere un sezon și devine șeful arbitrilor din Serie A.

Cel mai valoros arbitru italian după Pierluigi Collina și-a încheiat cariera. Deși mai putea conduce meciuri un sezon, Nicola Rizzoli, 45 de ani, a renunțat. L-a convins propunerea făcută de Marcello Nicchi, președintele Aia, Asociația arbitrilor italieni: să preia șefia delegărilor în Serie A în locul lui Domenico Messina. Asta după ce Rizzoli, care a fluierat finale de Mondial, Ligă și Europa League refuzase aceeași funcție, însă în Serie B.

Provocarea ce l-a atras mai mult este misiunea asumată de italieni în fața FIFA, de a experimenta arbitrajul video în campionat. "Nicchi vrea să implementeze proiectul VAR, care a generat atâtea controverse la ultima Cupă a Confederațiilor, cu un central de top mondial", explică Gazzetta dello Sport alegerea lui Rizzoli.

De el se leagă și ultima calificare în grupele Ligii a lui FCSB, italianul arbitrând returul play-off-ului cu Legia, în 2013.

234 de jocuri în Serie A și 40 în Champions League a condus Rizzoli din totalul de 466 al carierei. A fluierat și cel mai tare meci la Euro 2016, semifinala Franța - Germania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
caminero
caminero  •  04 Iulie 2017, 14:32

Chiar cel mai valoros dupa Collina? ei hai, ca au mai fost si altii, Pairetto, sau chiar Agnolin din vechea garda ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează