INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA / TRANSFER

Cel mai scump croat

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 aprilie 2008 00:00

Dinamo Zagreb a luat 21 de milioane de euro pe Luka Modrici, vîndut la Tottenham.

Fotbalul din Croaţia are un nou reper. Se numeşte Luka Mo­drici. Playmakerul de 22 de ani a devenit cel mai scump jucător croat din toate timpurile după ce Tot­tenham a plătit pe el nu mai puţin de 21 de milioane de euro. Suma e cu 6 milioane de euro mai mare faţă de cea încasată tot de Dinamo Zagreb, vara trecută, cînd l-a vîndut la Arsenal pe Eduardo, ata­cantul de orgine braziliană. Ar putea ajunge însă la 27 de milioane de euro în funcţie de realizările mijlocaşului născut la Zadar, care a semnat pe 6 sezoane, şi ale echipei conduse de Juande Ramos.

Oferta a făcut diferenţa. De Mo­drici mai întrebau Ar­se­nal, Chelsea şi FC Barcelona. Lu­ka admitea: “Vi­sul meu e să ajung odată la FC Bar­celona. Sper să de­vină rea­li­ta­te”. Însă Barça, precum celelalte ri­vale, n-a dat mai mult de 15 mi­lioane de euro, în timp ce Dinamo cerea 25. Campioana din Zagreb a acceptat finalmente 21 pentru că Ramos a ştiut să insiste şi pe lîngă şefii săi, şi pe lîngă cei croaţi. Teh­ni­ci­a­nul spaniol a ex­pli­cat: “Modrici me­rită un astfel de efort. Are o mare mo­bilitate şi oferă mul­te va­ri­ante atît în ofensivă, cît şi în de­fen­sivă. Mun­ceşte mult, tehnica sa-i curată. E cu adevărat un jucător de calitate”.

Comparat cu Cruyff

În pofida vîrstei, Modrici (22 de ani) are o personalitate puternică. Este un autentic lider de echipă, dă şi face goluri. Stilul i-a atras com­pa­ra­ţia cu Johan Cruyff şi, într-adevăr, există similitudini cu legendarul olan­dez: e tot blond, cu siluetă lon­gilină, pe tricou poartă acelaşi nu­măr 14, are viteză de execuţie mare, crea­ti­vitate, luciditate. Selec­ţio­ne­rul croat Slaven Bilici a şi anunţat: “Luka va fi unul dintre starurile Euro”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
 •  30 Aprilie 2008, 17:56

Intersant, avand in vedere ca Dinamo Zagreb n-a trecut de grupele cupei UEFA de cand acestea s-au infiintat si n-a mai jucat in CL din '99 ! Orocum, sumele care se vehiculeaza nu-s chiar reale. Asa cum noi avem boala sa declaram sume mai mici ptr. a nu plati impozite, ei au boala sa declare sume mai mari ptr. a-si spala niste bani (vrei sa speli 10 mil euro obtinuti ilicit -> declari ca ai incasat 20 mil pe un juc. pe care ai luat de fapt 10).

 •  30 Aprilie 2008, 15:31

Croatii nu se multumesc cu sume MODRICE......

 •  30 Aprilie 2008, 11:26

Vlad iti zic eu de ce. Pentru ca marii antrenori vad diferenta intre o trompeta ca dica si un fotbalist ca Luca Modric.Chiar daca Dica a dat vreo 2-3 goluri in CL

Vezi toate comentariile (7)
Comentează