CAMPIONATE  ·  OLANDA - ANDORRA, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT2

Cel mai tînăr căpitan olandez din ultimii 105 ani! » Kevin Strootman va fi căpitanul batavilor în meciul cu Andorra

Kevin Strootman dezvăluie:
Kevin Strootman dezvăluie: "La antrenamente, Van Gaal spune că sînt o dramă cînd nu-i fac pe plac şi un geniu la reuşite" // Foto: Reuters

Articol de — Vineri, 12 Octombrie 2012, 00:00

Kevin Strootman, stîngaciul puternic şi talentat din linia mediană, va purta azi banderola Olandei, la 22 de ani şi 240 de zile. În primăvara lui 2011, era în liga secundă. Acum, e şeful lui Van der Vaart şi Huntelaar!

Jurnaliştii olandezi erau convinşi că Van der Vaart, întors la lot după o lună de exil, va fi noul căpitan al portocaliilor, într-un moment în care Sneijder, liderul, e accidentat, iar Kuyt, numărul doi, poartă banderola doar pe banca de rezerve.

"Kevin e bossul tinerilor"
Însă imprevizibilul Van Gaal i-a surprins pe toţi, încă o dată. "M-am gîndit de mai multe ori în ultimele săptămîni. Şi cred că Strootman s-ar potrivi cel mai bine ca al treilea boss în vestiar. Sneijder vine din generaţia celor de 25-30 de ani, Kuyt, la 32 de ani, îi conduce pe bătrîni, iar Kevin e şeful tinerilor".

"Van der Vaart umilit"
Aflînd de ştire, presa germană a comentat: "Van der Vaart a fost umilit". Dar lui LvG nici că-i pasă: "Pe teren, Strootman e un lider, un exemplu pentru colegi şi îmi oferă foarte multe opţiuni tactice". Nu l-a interesat detaliul că, în primăvara lui 2011, înainte să se transfere la PSV, stîngaciul din Ridderkerk juca la Sparta, în liga secundă. Şi nici că, la Euro 2012, KS a fost doar rezervă. Lui i-a oferit banderola.

"Sînt un fanatic"
Kevin, 22 de ani şi 240 de zile, devenit cel mai tînăr căpitan al portocaliilor din ultimii 105 ani, a acceptat imediat propunerea selecţionerului. Dar nu e total mulţumit de el: "Încă există vîrfuri şi văi în jocul meu, diferenţe mari de la un meci la altul. Trebuie să limitez văile, măcar să fie mai puţin adînci".

Mărturiseşte însă că nu se poate calma pe gazon: "Cînd eram mic, plîngeam dacă pierdeam orice joc, inclusiv la Monopoly. Voiam să cîştig tot. Aşa sînt şi acum. Fanatic! De aceea mă înfurii, trăiesc o mare frustrare în momentele cînd nu pot trage echipa după mine. Şi aceste sentimente se transformă în proteste împotriva arbitrilor". A zîmbit la întrebarea dacă are nevoie de ajutor: "Nu, nu-mi trebuie un psiholog. Reuşesc să-mi controlez furia în cele din urmă".

"Cu patru victorii după patru meciuri, deci şi cu Andorra şi România, n-am mai putea rata Mondialul. Ce scor aş vrea? Dacă un 2-0 cu Andorra s-ar repeta la Bucureşti, aş semna pentru el" ( Kevin Strootman, căpitanul Olandei)

"L-am întrebat pe Sneijder ce părere are despre Strootman. Wesley mi-a răspuns: «Ştiam că vă place mult. După o fază reuşită, i-aţi strigat Kevin, te iubesc!»" (Louis van Gaal, selecţionerul Olandei)

13 selecţii are Kevin Strootman la "naţionala" Olandei, pentru care a marcat un singur gol

528647-capitani-tineri.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE OLANDA:

Robben n-a rezistat!
Ieri dimineaţă, Arjen Robben a mai făcut o încercare la Munchen pentru a vedea dacă muşchii coapsei la care suferise o leziune pe 25 septembrie rezistă. Testul fizic n-a durat decît cîteva minute. După două sprinturi, aripa olandeză a lui Bayern s-a oprit, acuzînd din nou dureri! "Nu se ştie cînd va reveni pe teren", a comentat ieri Bild. E aproape imposibil ca Robben să poată juca marţi la Bucureşti, cum spera Van Gaal!

Trei modificări pe "Naţional Arena"
Aceasta ar fi echipa probabilă a batavilor la Bucureşti. Cu trei schimbări faţă de meciul de astăzi. Cînd selecţionerul ar începe, potrivit presei olandeze, cu Janmaat fundaş dreapta, Schaken (ar fi al 8-lea debutant la "naţională" în noul mandat al lui Van Gaal) aripă dreaptă şi Huntelaar vîrf. Ei ar urma să fie înlocuiţi marţi, pe "Naţional Arena", cu Van Rhijn, Narsingh şi Van Persie.

Olanda cu România
Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi - Strootman, N. de Jong, Van der Vaart - Narsingh, Van Persie, Lens. Selecţioner: Louis van GaalCum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1