INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOP 10

Cele mai inspirate 10 schimbări din istoria fotbalului » Jucătorii care au devenit staruri după ce s-au reprofilat

John Charles +8   FOTO
John Charles

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 octombrie 2015 17:40

  1. John Charles - Legenda galeză a început ca fundaș central la Leeds, dar a devenit unul dintre cei mai prolifici atacanți ai generației sale. După o perioadă excelentă la Leeds, Charles s-a mutat la Juventus în 1957. A devenit golgeter în primul sezon, 28 de reușite. A fost poreclit "Uriașul prietenos" datorită felului său de a fi și este rememorat cu emoție și afecțiune de fanii lui Juventus care l-au văzut jucînd.
  2. Franz Beckenbauer - Legenda Germaniei recunoscută ca unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, dar puțini știu că a început ca mijlocaș ofensiv la Bayern în 1964. După Mondialul din 1966 i s-a schimbat rolul. A jucat libero, echivalentul închizătorului în fotbalul modern. A cîștigat toate trofeele posibile.
  3. Ray Kennedy - Unul dintre puținii jucători care au în palmares toate trofeele interne și cu Arsenal, și cu Liverpool. A fost un atacant letal la Arsenal la începutul anilor '70, apoi a semnat cu Liverpool în 1974, a primit tricoul cu numărul 5 și a fost mutat la mijlocul terenului, unde a avut rezultate extraordinare.
  4. Paul Scholes - A început ca atacant, în 1997 a fost mutat la mijlocul terenului, după accidentarea lui Roy Keane, devenind unul dintre cei mai mari jucători din istoria lui United.
  5. Thierry Henry - La Monaco juca în bandă, apoi a venit transferul la Arsenal, în 2000, și totul s-a schimbat pentru francez. A devenit atacant, un post în care a crescut extraordinar în timp.
  6. Andrea Pirlo - Magicianul italian a început ca trequartista la Brescia, dar avîndu-l pe Baggio concurent pe post, a fost forțat să joace mijlocaș. Cînd a ajuns la Milan, a fost folosit pe postul său inițial și a devenit un superstar sub comanda lui Ancelotti.
  7. Bastian Schweinsteiger - În 2009, sub comanda lui Van Gaal, a fost mutat din banda dreaptă în centru, devenind mijlocaș defensiv. Rolul s-a dovedit a fi perfect pentru Schweini.
  8. Gareth Bale - Galezul a jucat inițial fundaș stînga la Southampton, dar a prins încredere abia cînd a fost mutat mai sus. Unul din momentele memorabile din istoria fotbalul s-a petrecut în Inter - Tottenham, cînd "i-a rupt frînele" lui Maicon.
  9. Robin Van Persie - A jucat în banda stîngă la Feyenoord, iar Arsene Wenger l-a ochit, l-a adus la Arsenal și l-a făcut atacant.
  10. Vincent Kompany - A jucat mijlocaș defensiv la Anderlecht și Hamburg. Ajuns în 2008 la City, belgianul a mai evoluat 2 ani închizător, apoi în 2010 a fost mutat în centrul defensivei, devenind unul dintre cei mai apreciați stoperi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
the_gunner
the_gunner  •  25 Octombrie 2015, 08:27

Peter Cech - Sparta Praga : virf la juniori ,portar la seniori . Dudu Georgescu si Viorel Nastase - Progresul Buc : perechea de fundasi centrali .Mutati in fata au devenit virfuri de clasa. Deasemenea,Ciocan ,virful lor de atunci ,a fost mutat in mijlocul apararii si a prins si nationala ca stoper. Crisan -FC Baia Mare: a debutat ca fundas lateral si dupa citeva meciuri l-au folosit extrema si acolo a ramas . Hrubesch-SV Hamburg : stoper la Hamburg .Dupa doi ani mutat virf si prinde nationala . Gerd Muller- Bayern : copil de mingi ,fundas de margine la juniori si virf la seniori. Lewandovski-Bayern : stoper la Lech ,mai apoi virf la Borussia si Bayern. Danny Blint-Man Utd: mijlocas ofensiv la Ajax ,stoper la MUFC . Bolony-ASA,Steaua : extrma stinga la debut ,dupa un an mijlocas la inchidere.

shab
shab  •  24 Octombrie 2015, 21:57

Lipseste Cosmin Barcauan.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  24 Octombrie 2015, 19:59
Postat de spion_kop pe 24 Octombrie 2015, 18:13

te-as contrazice putin, la Barca fost trecut FC de nevoie, de conjuctura ...ma rog, este parerea mea

Eu totusi cred ca a fost cumparat sa-l inlocuiasca pe Puyol. Dar e posibil sa gresesc.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close