INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Chelsea anunţă că se va autofinanţa din sezonul viitor

Articol de GSP - Publicat marti, 02 decembrie 2008 00:00

Directorul executiv al clubului Chelsea Londra, Peter Kenyon, a anunţat, marţi, că formaţia londoneză va reuşi să se autofinanţeze din iulie 2009, iar astfel va reuşi să nu mai depindă de sprijinul financiar al miliardarului rus Roman Abramovici, informează ediţia online a The Guardian.

Kenyon a afirmat că oficialii echipei îşi doresc să transforme Chelsea într-un club profitabil, după ce în ultimii cinci ani a fost susţinut financiar de Abramovici, care a investit aproximativ 600 de milioane de lire sterline, urmând ca abia din 2011 să obţină profit.

"Planul pe termen lung este că trebuie să fim profitabili, să nu avem pierderi şi să ne autofinanţăm. Cred că în 2010 sau 2011 nu vom avea pierderi şi veniturile noastre vor urma să crească. Toate aceste probleme financiare din ultimul timp ne-au făcut să accelerăm lucrurile. Roman este dedicat clubului, dar este şi un foarte bun om de afaceri, de aceea a avut bani să investească 600 de milioane de lire sterline în club. Noi suntem prudenţi acum şi vrem să ne asigurăm că echipa este pe drumul cel bun", a declarat Peter Kenyon.

Potrivit un raport financiar al Deloitte, salariile oferite de Chelsea în sezonul 2006/2007 au crescut cu 16,7%, până la 132,8 milioane de lire sterline, iar Kenyon susţine că gruparea va reuşi să acopere costurile prin câştigurile din vara viitoare.

Oficialul formaţiei a adăugat că nu se aşteaptă la o activitate intensă pe piaţa de transferuri şi pentru moment echipa va rămâne pe stadionul Stamford Bridge.

NewsIn

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  02 Decembrie 2008, 16:17

baaaaaaaaaaaaa gata sa terminat campionatul si nu mai aveti ce sa ziceti????iar ati inceput minciunile???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează