INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Miliardar abordat să o cumpere pe Chelsea: „Am primit oferta. Aș putea face asta!”

Hansjorg Wyss // foto: Twitter @ cfcgate
Hansjorg Wyss // foto: Twitter @ cfcgate

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 martie 2022 11:47 / Actualizat miercuri, 02 martie 2022 13:52

Miliardarul elvețian Hansjorg Wyss, în vârstă de 86 de ani, fondator al companiei Synthes SUA, susține că i-a fost propus să cumpere clubul englez Chelsea, în condițiile în care actualul proprietar, Roman Abramovich, ar putea fi sancționat din cauza relației apropiate cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  • Compania Synthes SUA a fost fondată de către Hansjorg Wyss, iar în 2012 vândută către Johnson & Johnson pentru 20,2 miliarde de dolari. 
  • Compania produce dispozitive medicale, fiind cel mai mare producător de implanturi pentru repararea fracturilor osoase din lume.
  • Hansjorg Wyss a înfințat și fundația caritabilă Wyss, „dedicată sprijinirii soluțiilor inovatoare și durabile care îmbunătățesc viețile, împuternicesc comunitățile și consolidează conexiunile cu pământul”.

În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, presiunea de pe umerii lui Abramovich crește. Oligarhul rus a pus la vânzare proprietățile pe care le deține în Londra, de teama unor eventuale sancțiuni din partea administrației britanice.

El ar căuta să vândă și clubul Chelsea, a cărui conducere a fost predată oficial consiliului de administrație al fundației Chelsea.

Analiză lucidă a lui Oleg Protasov, adăpostit la marginea Kievului: „Putin ne-a subestimat”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Analiză lucidă a lui Oleg Protasov, adăpostit la marginea Kievului: „Putin ne-a subestimat”

Miliardarul elvețian căruia i-a fost oferit clubul Chelsea: „Abramovich cere prea mult acum”

Unul dintre cei cărora le-a fost propus să achiziționeze acțiunile clubului, Hansjorg Wyss, multimiliardar elvețian fondator al companiei Synthes SUA, se declară interesat de această afacere.

„Abramovich este printre cei mai apropiați consilieri și prieteni ai lui Putin. Precum ceilalți oligarhi, este panicat. Momentan vrea să-și vândă toate vilele din Anglia și să scape de Chelsea rapid. Împreună cu alte 3 persoane, am primit o ofertă marți pentru a cumpăra clubul Chelsea de la Abramovich.

Trebuie să aștept 4 sau 5 zile, Abramovich cere prea mult acum. Chelsea îi datorează două miliarde de lire sterline, dar clubul nu are bani. Asta înseamnă că cei care vor cumpăra Chelsea trebuie să-l despăgubească pe Abramovich.

Nu știm prețul exact de vânzare. Mă pot imagina la Chelsea alături de partenerii mei. Mai întâi, trebuie să mă uit cu atenție la condiții. Ce vă pot spune acum este că nu m-aș băga în asta singur. Dacă voi cumpăra Chelsea, o voi face alături de un consorțiu de 6 sau 7 investitori”, a declarat Wyss pentru cotidianul elvețian Blick, citat de RFI.

Roman Abramovich a preluat clubul în 2003, câștigând alături de Chelsea 5 titluri în Premier League, 5 FA Cup, 3 Cupe ale Ligii, două Ligi ale Campionilor și două Europa League.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Trupa uimitoare din Cupa Angliei » După Manchester United, a mai eliminat un gigant din Premier League!

Thomas Tuchel a răbufnit la conferința de presă după ce a fost întrebat de război: „Opriți-vă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ripensistu
ripensistu  •  02 Martie 2022, 23:15

Sa vedem cati o sa mai tine cu Chelsea dupa ce vor ajunge sa joace mai mult prin Europa League...

laurenti001
laurenti001  •  02 Martie 2022, 15:07

Gigi tocmai a anuntat la digi ca il vinde pe Tanase, ca oricum se invarte ca un titirez, apoi se baga el patron la FCFCChelsea.

1511270305612218
Gaby Ultras  •  02 Martie 2022, 14:51
Postat de ticlazau pe 02 Martie 2022, 13:22

Mititelu sta in expectativa. Daca pica afacerea cu elvetianul, vinde clona si cumpara Chelsea. Daca si afacerea asta pica schimba numele din U Craiova 1948 in C London 1905 si zice ca el e adevarata Chelsea!

Stai tu linistit ca vine Rotarel si primeste loc in liga a 2 a engleza si o sa isi ia denumirea de CSCELSEA si va spune ca ei sint continuatorii echipei legendare a lui Chelsea si ii va interzice oricui dreptul de folosire a cuvantului Chelsea Londra.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close