INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Chelsea se destramă: 3 staruri ademenite de un gigant al Europei!

Chelsea e zduncinată de sancțiunile impuse patronului Roman Abramovich
Chelsea e zduncinată de sancțiunile impuse patronului Roman Abramovich

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 martie 2022 18:30 / Actualizat vineri, 11 martie 2022 18:52

Chelsea e zdruncinată de sancțiunile impuse patronului Roman Abramovich. Ca urmare a legăturilor acestuia cu Vladimir Putin, londonezii ar putea intra în faliment peste câteva luni. Veste excelentă pentru giganții Europei, care pot ademeni astfel foarte ușor starurile de pe Stamford Bridge.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Juventus ar putea pune mâna pe 3 jucători de la Chelsea în vară. E vorba despre fotbaliști importanți, titulari de cele mai multe ori la campioana Europei:

  • Antonio Rudiger (stoper, 29 de ani)
  • Marcos Alonso (fundaș stânga, 31)
  • Jorginho (mijlocaș central, 30)
Klopp a numit vinovatul pentru criza de la Chelsea: „Și da, sunt de acord cu sancțiunile!”
ANGLIA
Klopp a numit vinovatul pentru criza de la Chelsea: „Și da, sunt de acord cu sancțiunile!”

Scapă cine poate de la Chelsea!

Dintre aceștia, doar Rudiger își încheie contractul cu Chelsea la finalul sezonului. Ar fi, așadar, cel mai ușor de semnat. Neamțul are, de altfel, o mulțime de variante în vară. El e extrem de atractiv pentru cluburi ca Real Madrid, PSG sau Bayern Munchen.

Andreas Christensen (25 de ani, fundaș central) e un alt jucător care se va despărți de Chelsea la finele stagiunii, liber de contract. Danezul a ajuns deja la o înțelegere cu Barcelona, la fel ca Azpilicueta (32), potrivit mai multor surse internaționale.

Chelsea, faliment în câteva luni?

Drumul din rai până-n infern poate fi uneori foarte scurt. Chelsea, campioana en titre a Europei, și-a văzut conturile „înghețate”, ca urmare a legăturilor patronului Roman Abramovici cu președintele rus Vladimir Putin. 

Din cauza sancțiunilor impuse de guvernul britanic, clubul nici măcar nu poate fi vândut, așa cum ar fi dorit Abramovich. Iar jurnaliștii de la Daily Mail îi prevăd grupării londoneze un viitor sumbru. Ei consideră că, în câteva luni, albaștrii ar putea intra în faliment!

Argumente? Gruparea londoneză ar trebui să acopere în primul rând salariile jucătorilor. O notă de plată ce se ridică la 28 de milioane de lire sterline lunar, pe care nu mai are de unde să-i ia. I s-a interzis accesul la banii din drepturi de televiziune, iar sumele din transferuri, vânzare de bilete și merchandising sunt de asemenea „înghețate”.

Nici măcar compania-mamă, Fordstam Ltd, nu i-ar putea sări în ajutor. Potrivit aceluiași Daily Mail, în conturile acesteia s-ar mai afla doar 17,7 milioane de lire sterline. 

3 miliarde de lire sterlinee suma la care Roman Abramovich intenționa să vândă clubul. Susținea că banii astfel obținuți vor merge într-un cont destinat „victimelor războiului din Ucraina". În 2003, când a cumpărat Chelsea, el a plătit 140 de milioane

Sponsorii, la rându-le, au început să se delimiteze de Roman Abramovich, considerat complicele lui Putin la invazia din Ucraina, și acționează în consecință. Compania de telefonie mobilă „Three” a reziliat deja contractul de 40 de milioane de lire sterline cu Chelsea, în timp ce Hyundai, Nike și Zapp iau în calcul să procedeze la fel. 

Responsabilii clubului, dezvăluie Daily Mail, „au ajuns în situația de a-i implora în genunchi pe guvernanți să mai îndulcească sancțiunile”, astfel încât să poată face față măcar valului de cheltuieli curente. 

Pe lângă cele 28 de milioane de lire pentru salariile lunare ale jucătorilor, 20.000 de lire reprezintă transportul la meciurile din deplasare și 500.000 de lire, suma minimă, pentru asigurarea securității, a cateringului și a stewarzilor la partidele de acasă.

3 jucătoriare Chelsea la final de contract: Rudiger, Azpilicueta și Christensen. Primii doi ar vrea să rămână, dar, în situația actuală, clubul nu le poate face nicio ofertă

Portiță de scăpare pentru Chelsea? 

Un expert contactat de Daily Mail, Stephen Taylor Heath, de la „JMW Solicitors”, susține că „e posibil ca Chelsea să fie vândut în cele din urmă, cu concursul guvernului, dar fără a mai fi implicat Roman Abramovich. Ar fi similar cu vânzarea unei societăți aflate în insolvență, unde administratorul este cel care negociază cu potențialul cumpărător”. Banii, însă, n-ar mai ajunge în contul dorit de fostul patron.

Citește și: 

EXCLUSIV Reacția lui Mircea Lucescu, după ce ucrainenii au scris că are 5 milioane blocați în băncile lor

„Minți paranoice care distrug vieți și familii” » Răzvan Lucescu a răspuns fără menajamente când a fost întrebat despre războiul din Ucraina

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  11 Martie 2022, 21:15

De cind Rubentus, blatistii Italiei sint un gigant?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează