INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Chiar este Cristiano Ronaldo golgheterul mondial al anului 2023? Ce s-a observat la numărătoare

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Articol de - Publicat joi, 28 decembrie 2023 12:17 / Actualizat joi, 28 decembrie 2023 14:03

Cristiano Ronaldo (38 de ani) a marcat de 53 de ori pentru Al-Nassr și naționala Portugaliei, însă 6 goluri au fost în Cupa Campionilor Cluburilor Arabe, câștigată de portughez. Fără acestea, primul loc în topul mondial al marcatorilor din 2023 ar fi împărțit de Kylian Mbappe și Harry Kane, cu câte 52 de goluri!

Finalul de an aduce o controversă în privința celui mai bun marcator din lume în 2023. „Dubla" semnată în penultima etapă programată în Arabia Saudită în 2023 l-a propulsat astfel pe Cristiano Ronaldo în fruntea topului. 

După unii statisticieni, atacantul portughez a ajuns la 53 de reușite pentru Al-Nassr și pentru reprezentativa lusitană, performanță ce poate fi îmbunătățită mâine, după jocul din deplasare cu Al-Taawon. 

CR7 i-a depășit pe linia de sosire pe Kylian Mbappe și pe Harry Kane (ambii s-au oprit la 52), însă și pe Erling Haaland (50), care, accidentat fiind, va lipsi la Manchester City până în luna ianuarie, ratând confruntarea de mâine cu „lanterna roșie", Sheffield United, și șansa de a îl întrece pe Cristiano.

Se îndepărtează Atalanta de Radu Drăgușin? Ce echipe ar rămâne în cursa pentru transferul său în ianuarie
ITALIA
Se îndepărtează Atalanta de Radu Drăgușin? Ce echipe ar rămâne în cursa pentru transferul său în ianuarie

Fără CCCA, Cristiano ar fi abia al patrulea în lume!

Disputa dintre statisticieni se învârte în jurul golurilor reușite de Ronaldo în Cupa Campionilor Cluburilor Arabe, pe care portughezul a și câștigat-o, după 2-1 în finala cu Al-Hilal, în care a realizat „dubla". Per total, în cele șase partide disputate în CCCA, Cristiano a înscris șase goluri. 

Competiția, organizată în luna august de UAFA (Uniunea Asociațiilor Arabe de Fotbal) și pe care cluburile din Egipt au boicotat-o!, nu e însă recunoscută ca oficială de FIFA și, deci, nu ar trebui ca respectivele reușite să nu i se contabilizeze în 2023.

Lewandowski sau Hamdallah, golgheter în 2019?

Cu alte cuvinte, CR7 ar rămâne doar cu golurile din campionatul saudit, Cupa Regelui, Liga Campionilor Asiei și partidele interțări. Adică, 47! 

Bilanț ce l-ar arunca pe al patrulea loc în acest an, și după Erling Haaland, norvegianul rămas la cota 50 din cauza accidentării. Ipoteză confirmată și de Transfermarkt.de, unul din cele mai autorizate portaluri în materie de statistici. 

Aceeași situație s-a consemnat în 2019, când toată lumea l-a creditat pe Robert Lewandowski cu titlul de golgheter global (54 de reușite), deși Abderrazak Hamdallah, atacantul marocan al lui Al-Nassr, în prezent aflat la Al-Ittihad, a punctat de 57 de ori pe parcursul anului!

Citește și

Două echipe mari din Vest îl au pe listă pe Darius Olaru: „Suma cerută de exuberantul Becali pare să fie peste buget”
FCSB
Două echipe mari din Vest îl au pe listă pe Darius Olaru: „Suma cerută de exuberantul Becali pare să fie peste buget”
„Du-te, bă, de aici!” » Gigi Becali a izbucnit în timp ce urmărea Premier League
FCSB
„Du-te, bă, de aici!” » Gigi Becali a izbucnit în timp ce urmărea Premier League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
contrabas3
contrabas3  •  28 Decembrie 2023, 20:22

Vorbind de goluri multe, noaptea trecută s-au dat nouă (9) goluri în meciul Melbourne City - Brisbane Roar din A-League Australia. Cristiano ar da 10 goluri pe lună, dacă ar juca Downunder. Lol! - În America, liga din Australia se vede live streaming pe FanDuel. Unele meciuri sunt ca în Liga 2 din Romania, altele sunt mai bune decât multe meciuri din Superliga noastră.

brazisio
brazisio  •  28 Decembrie 2023, 17:07
Postat de theologus9 pe 28 Decembrie 2023, 14:55

De ce nu ar fi cel mai bun marcator? Altii iau baloane pe fotbal jucat la coada clasamentului in campionate cu 15 echipe si nu retrogradeaza niciuna, pe bune?

Pai pentru ca joaca contra la neica nimeni mestere. Il faceti mare pentru goluri date intr-o liga de ***. Dupa primul an in care nu a dat cine stie ce goluri si-a adus 8 jucatori din Europa, ca sa umfle statisticile. In afara 3-4 echipe restul echipelor in AS sunt pline de neica nimeni. Sunteti penibili. Uitat-te cu cine joaca el in echipa si contra cui joaca.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brazisio
brazisio  •  28 Decembrie 2023, 17:06

Mama mama ce ati mai sarit sa-l aparati pe ***. Pai l-a batut piticul la orice categorie. Are penaldo cel mai multe goluri doar ca pe asta s-a axat toata cariera, dar in rest e batut la popou de messi la tot. Ronaldo are 11 turnee majore si niciodata ales jucatorul turneului. A jucat la 5 CM 0 goluri in knock out stages zero ba. A prins echipa aia a realului si si-a umflat statisticile. Numai ca dupa ce a plecat de la real au cstigat si fara el. De la Juve si Man U l-au dat afara pe usa din dos. E doar un golgheter egoist. Bun sa dea goluri dar nu sa se puna in slujba echipei. Acum ati devenit penibili si il faceti mare pentru goluri date intr-o liga de cacao. Dupa primul an in care nu a dat cine stie ce goluri si-a adus 8 jucatori din Europa, ca sa umfle statisticile. In afara 3-4 echipe restul echipelor in AS sunt pline de neica nimeni. Sunteti penibili.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează