INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Detalii șocante din ancheta împotriva unui cunoscut antrenor francez » Rasism, discriminare! „Nu putem avea atâția negri și musulmani în echipă”

Christophe Galtier, în perioada Nice, vorbind cu Khephren Thuram Foto: Imago
Christophe Galtier, în perioada Nice, vorbind cu Khephren Thuram Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 12:14 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 16:50

Christophe Galtier, 57 de ani, ex-PSG, va fi judecat pe 15 decembrie pentru hărțuire morală și discriminare, acuzații care i s-au adus pentru perioada când era antrenor la Nice. El a negat permanent, dar foștii săi jucători și membri ai staff-ului tehnic le-au povestit anchetatorilor amănunte care îl pun la zid.

Pe 15 decembrie, se va deschide procesul lui Christophe Galtier, cunoscutul antrenor francez în vârstă de 57 de ani acuzat de „hărțuire morală și de discriminare" pentru perioada când era la Nice (2021-2022). Între timp, tehnicianul a ajuns în sezonul succesiv la PSG și, din octombrie, e în Qatar, la Al-Duhail.

Nemanja Matic, detalii în premieră din vestiarul lui Manchester United: „Jucătorii tineri ne enervau foarte tare, întârziau mereu la antrenamente”
ANGLIA
Nemanja Matic, detalii în premieră din vestiarul lui Manchester United: „Jucătorii tineri ne enervau foarte tare, întârziau mereu la antrenamente”

Christophe Galtier, acuzat într-un e-mail trimis de directorul lui Nice. El a negat: „Nu sunt rasist”

Totul a plecat de la dezvăluirea făcută în septembrie de RMC Sport, care a aflat de e-mail-ul trimis de Julien Fournier, la acea vreme director sportiv la Nice, lui Dave Brailsford, directorul diviziei Sport la Ineos, trustul proprietar al clubului de pe Coasta de Azur.

Mesaj ce evidenția comportamentul discriminator al lui Galtier, ce transmitea că „nu putem avea atâția negri și musulmani în echipă" și că „trebuie să ținem cont de realitatea orașului".

Atunci, la începutul toamnei, Galtier a negat tot. „E fals, superfals. Oamenii de fotbal, jucătorii și conducătorii mă cunosc, știu toți cine sunt", a declarat el, susținând și că "nu am interzis Ramadanul în vestiar. Ca antrenor, n-am decât o obsesie. Sănătatea fotbaliștilor și performanța formației. Băieții au gestionat perioada de Ramadan cum au dorit și au evoluat toți. Nu accept să se spună că Galtier e rasist, sunt absolut împotriva acestui lucru. Eu rămân drept, în picioare".

Christophe Galtier: „Lumea mi-a sărit în cap că suntem o echipă de negri. Nu corespunde orașului”

L’Equipe a aflat însă ce au discutat jucătorii și membrii staff-ului tehnic cu procurorii în timpul anchetei. Și au ieșit la lumină detalii șocante. Frederic Gioria, fostul asistent al lui Galtier la Nice, a povestit un episod trecut și de Julien Fournier în acel e-mail către directorul Ineos.

„Galtier mi-a zis: «Aseară, am fost la restaurant și toată lumea mi-a sărit în cap că suntem o echipă de negri. Julien, trebuie să-ți dai seama în ce oraș trăim, suntem în orașul lui Jacques Medecin (ex-primar la Nice), iar formația noastră nu corespunde cu ceea ce vor oamenii, cum nu-mi corespunde nici mie». Nu avea niciun argument sportiv, doar argumente religioase sau legate de culoarea pielii", a mărturisit secundul lui Galtier la Nice.

Christophe Galtier: „Încă un musulman, nu mai vreau, avem destui”

Același Gioria și-a amintit cum a reacționat Galtier după achiziționarea lui Billal Brahimi în ianuarie 2022: „Încă un musulman, nu mai vreau, avem destui". Despre Youcef Atal și Hicham Boudaoui, a comentat: „Ei sunt algerieni, și mai rău".

La rândul lor, jucătorii Jean-Clair Todibo, Hicham Boudaoui și Pablo Rosario s-au plâns în fața investigatorilor. Primul a susținut că antrenorul l-a presat să înceteze postul de Ramadan. Todibo a mai relevat că tehnicianul îi numea pe musulmanii din vestiar „salafiști" (o aripă a islamismului care cere respectarea strictă a preceptelor Coranului lăsate moștenire de strămoșii islamului). Iar jucătorilor de culoare le spunea „King Kong".

3ani de închisoare riscă dacă va fi găsit vinovat Christophe Galtier, plus o amendă de 45.000 de euro

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Ce inovații aduce mingea care va fi folosită la turneul final din Germania » Cum vor fi ajutați arbitrii în fazele cheie ale meciurilor
EURO 2024
Ce inovații aduce mingea care va fi folosită la turneul final din Germania » Cum vor fi ajutați arbitrii în fazele cheie ale meciurilor
Fostul antrenor al lui Real Madrid a refuzat o ofertă colosală » Putea câștiga 18 milioane de euro pe sezon în Arabia Saudită!
ARABIA SAUDITĂ
Fostul antrenor al lui Real Madrid a refuzat o ofertă colosală » Putea câștiga 18 milioane de euro pe sezon în Arabia Saudită!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  05 Decembrie 2023, 20:37

Ce naiba se mai plang francezii englezii belgienii spaniolii portughezii etc ... Pai ce ma va invitat careva prin africa sau asia sau pe unde ati mai fost cu jaful timp de sute de ani cat ati avut imperii? Acuma platiti pentru ce ati facut atatea sute de ani nu va mai plangeti ca vin astia la voi... ca nici ei nu au putut sa se planga cat ati fost voi pe la ei.

dragosnyk
dragosnyk  •  05 Decembrie 2023, 19:50

uitati-va la nationala de handbal - fete, numai una si una

ovis
ovis  •  05 Decembrie 2023, 16:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează