INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Cifre alarmante » Boala care pune stăpânire pe Premier League! 160 de jucători au căutat ajutor la linia de urgență!

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2017 12:31

160 de jucători sau foști jucători au cerut ajutor specializat numai anul trecut.

Aaron Lennon, mijlocașul lui Everton internat duminică într-o clinică de psihiatrie, nu mai e demult un caz izolat în Premier League. Numărul jucătorilor sau foștilor jucători profesioniști care se luptă cu depresia e în continuă creștere.

"Anul trecut am înregistrat 160 de apeluri la linia telefonică înființată special pentru a-i ajuta pe cei cu probleme", a dezvăluit Michael Bennett, omul care are în subordine nu mai puțin de 100 de consilieri ce sunt gata să ofere oricând asistență specializată.

Bennett a precizat că, dintre cei 160 de apelanți, 62 sunt fotbaliști care evoluează în Premier, iar restul, 98 la număr, și-au încheiat deja cariera:

"Și sunt convins că mai sunt destui alții care încă ezită să ne contacteze. Bărbații, în special, consideră că e o slăbiciune și chiar o rușine să te adresezi psihiatrului. De aceea am contactat mai mulți foști jucători care s-au confruntat cu probleme psihice, Carlisle, Rio Ferdinand, și i-am rugat să vorbească despre experiențele lor și despre beneficiile unui tratament specializat. Chiar și prințul Harry s-a oferit să ne vină în ajutor".

Un fost fotbalist al lui Liverpool a fost la un pas de sinucidere

Jason McAteer (45 de ani), jucător la Liverpool între 1995 și 1999, mărturisește în presa britanică faptul că a fost în pragul sinuciderii, după o depresie puternică. Irlandezul vorbește despre imensa presiune pe care o resimt fotbaliștii. TOTUL AICI

10%dintre jucătorii din Premier League (20 de cluburi) suferă de depresie

2012e anul în care Asociația Jucătorilor Profesioniști din Anglia a înființat o linie telefonică pentru fotbaliștii care au nevoie de ajutor specializat

"Depresia te poate distruge. Când suferi de această afecțiune nimeni nu știe ce se poate întâmpla. Poți scăpa totul de sub control. Fără să-ți dai seama, te scufunzi din ce în ce mai mult"
Jason McAteer, 45 de ani, fost jucător la Liverpool

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează