INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CIFRE

Cifre fabuloase » Topul în care Arsenal depășește Real, Barca și Bayern la un loc, deși n-a mai luat un trofeu major din 2004!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2016 17:52

În ciuda faptului că performanțele lui Arsenal lasă de dorit, echipa londoneză este una dintre cele mai bogate echipe.

Potrivit unei statistici, Arsenal devansează echipe de renume, precum Real Madrid, Barcelona și Bayern Munchen. Mai mult de atât, partea interesantă e că nici însumate cele 3 echipe nu o devansează pe Arsenal!

Una dintre cele mai importante echipe ale Europei, dar cu multe rateuri pe plan intern și internațional, Arsenal a înregistrat o balanță de 226 de milioane de lire, anul trecut. Totuși, cea mai bogată echipă din prima ligă engleză este Manchester United, echipă care o devansează cu numai 3 milioane de lire pe Arsenal, adică 229 milioane de lire.

O parte importantă din sumele încasate de Arsenal au fost obținute din prețul abonamentelor de acces la meciurile disputate pe teren propriu. Arsenal are cele mai mari prețuri la acest capitol. De exemplu, prețul cel mai ieftin al abonamentelor pentru sezonul 2012-2013, a fost de 1.213 euro, cu 200 de euro peste cele de la Tottenham. Este adevărat că și filosofia lui Wenger, aceea de a promova fotbaliști tineri, ajută bugetul echipei. Managerul francez nu investește sume mari pentru transferuri.

Potrivit lui Chips Keswick, directorul lui Arsenal, anul precedent a constituit unul dintre cei mai prolifici ani din istotia recentă a clubului, în privința încasărilor:

”Bugetul clubului s-au ridicat la 226.5 milioane de lire, la sfârșitul anului trecut. Investițiile sunt făcute după o analiză detaliată, după importanță. Nu se rezumă totul la achiziția de fotbaliști.”

Oficialul vorbit și despre dorințele de viitor ale echipei care și-a obișnuit să producă rateuri pe bandă rulantă:

”Ambiția noastră este clară: vrem să câștigăm trofee importate și să îi facem pe suporteri mândri.”

În perioada de transferuri recent încheiată, Arsenal a înregistrat o balanță de -99.75 milioane de euro, în vederea venirilor și plecărilor de jucători.

(Răzvan Stîngă)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
baruch
baruch  •  03 Octombrie 2016, 18:23

nu, ambitia voastra este sa castigati multi bani, investind aproape nimic. iar pretul biletelor (pentru o echipa care era cunoscuta ca echipa muncitoreasca, a oamenilor saraci din londra) este scandalos.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează