INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Cifre IMPRESIONANTE ale Realului » Letali pe contraatac

Fotbaliştii madrileni au creat 14 goluri în mai puţin de 20 de secunde
Fotbaliştii madrileni au creat 14 goluri în mai puţin de 20 de secunde

Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 04 octombrie 2011 17:13

Viteza a devenit principala armă a echipei din Madrid. "Cînd aleargă sînt practic de neoprit", recunosc adversarii. Real Madrid nu mai e "Mou Team" e "Bolt Team". Echipa din capitala Spaniei marchează un gol în exact acelaşi timp în care atletul jamaican Usain Bolt aleargă 100 de metri.

Recordul mondial deţinut de Bolt e de 9,58 de secunde. Realul i-a marcat un gol formaţiei Rayo Vallecano în 9,40 de secunde. Coincidenţă, după un contraatac fulminant în care jucătorii lui Real au alergat aproximativ aceeaşi distanţă.

Realul pare o echipă supersonică. Cristiano, Ozil, Kaka, Benzema, Higuain şi Di Maria sînt un adevărat pericol atunci cînd aleargă. Datele sînt impresionante: fotbaliştii madrileni au creat 14 goluri în mai puţin de 20 de secunde. Asta înseamna că jumătate din ele - au 28 de goluri în 10 meciuri oficiale disputate pînă în prezent - au fost marcate din sprint. Mai mult, 8 dintre goluri au fost create în mai puţin de 15 secunde, iar pentru alte 4 goluri, "albii" au avut nevoie de doar 10 secunde, notează Marca.com.

Prima care a avut de suferit de pe urma vitezei jucătorilor lui Real Madrid a fost chiar Barcelona, în meciul tur din Supercupa Spaniei. Ozil a deschis scorul după o tranziţie apărare-atac foarte rapidă. Madrilenii au avut nevoie de doar 10 secunde pentru a-l deposeda pe Villa la centrul terenului şi pentru a trimite mingea în plasa porţii lui Valdes. De acelaşi număr de secunde a avut nevoie echipa lui Mourinho pentru a pune la pămînt apărarea celor de la Zaragoza, Getafe şi Rayo. Pe "La Romareda", Realul strălucit: a marcat 4 goluri în 10, 16, 17 şi 22 de secunde. În mai puţin de un minut de posesie a dat o ploaie de goluri.

În faţa lui Espanyol, duminica trecută, Real Madrid a oferit cea mai recentă mostră pentru cît de periculoasă poate fi formaţia lui Mourinho pe contraatac. Primul şi cel de-al treilea gol au fost marcate în 12 secunde, după ce au "furat" mingea adversarilor. Higuain şi Callejon au fost cei care au trimis balonul în plasă, dar adevăratul protagonist al ambelor faze a fost Cristiano Ronaldo. Portughezul e omul cheie cînd vine vorba de viteza cu care se mişcă echipa. Forţa vedetei din Madrid în primii metri după ce intră în posesia balonului e vitală pentru a dezechilibra adversarii. E mereu pregătit să ia startul unei acţiuni de contraatac, iar colegii ştiu asta şi-l caută mereu. În faţa lui Espanyol a creat două acţiuni letale.

"E impresionantă capacitatea pe care o are echipa de a crea un gol în cîteva secunde. E o combinaţie explozivă de tehnică şi viteză. Cînd cei din atac încep să alerge e aproape imposibil să-i mai opreşti. Să joci pe contraatac e o formă la fel de pertinentă ca oricare alta. Nu ştiu să existe vreo echipă care să excludă varianta asta, a contraatacului. Pînă şi Barcelona o foloseşte. Diferenţa e că noi avem jucători care, graţie calităţilor de care dispun, exploatează mai mult contraatacul", spun cei de la Real Madrid.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
christiano0
christiano0  •  05 Octombrie 2011, 13:54

Buna analiza...si adevarata...numai eu stiu cat ma rog de coechipieri sa alerge si sa paseze mai repede cand recuperam :D

stancuvlad
stancuvlad  •  05 Octombrie 2011, 13:21

Diferenta este defapt este ca Murinho e un antrenor las care nu stie sa creeze ci doar sa distruga si sa profite. Restul sunt scuzele si pretextele pentru public ale celor de la Real Madrid pentru ca accepta asa ceva. Sunt prea disperati de trofee, acum 10 ani probabil nici nu concepeau sa aiba un antrenor ca Murinho. Cum o fi sa stai tu Real Madrid cu jucatori de 90 de mil, 70 de mil etc si sa nu creezi nimic. Sa astepti gresala unei echipe de genul Rayo ca sa le dai si tu goluri. Jenant. Sunt curios cum ar fi fost pt suporterii realului sa vada pe Zidane Figo si Ronaldo in aceeasi echipa cum se apara si alearga ca la Rovine ca sa ciupeasca si ei un contra atac.

voodooro
voodooro  •  05 Octombrie 2011, 11:39

@ratzy-crapa inima in tine de ciuda,nu-i asa? o sa vedem in 11.12.2011 cat de repede o sa marcheze iReal Madrid :))))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează