INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

Cifrele confirmă: Villas Boas l-a depăşit pe Mourinho!

Villas Boas are parte de un debut de carieră mai bun decît Jose Mourinho
Villas Boas are parte de un debut de carieră mai bun decît Jose Mourinho

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2011 15:13

O statistică realizată de cotidianul portughez O Jogo a demonstrat că antrenorul lui Chelsea, Villas Boas, a avut un debut de carieră mult mai bun decît tehnicianul lui Real Madrid, Jose Mourinho.

Supremaţia pentru titlul de cel mai bun antrenor se dă între doi portughezi. Dacă este să privim peste statistici, Villas-Boas are un uşor avantaj.

În primele 99 de meciuri pe care le-a condus ca antrenor profesionist, antrenorul lui Chelsea a obţinut 67 de victorii, 16 remize şi 16 înfrîngeri. Golaverajul portughezului este, deasemenea, uimitor: 203 goluri marcate şi 87 primite.

Analizînd tot primele 99 de meciuri din cariera lui Mourinho ajungem la următorul rezultat: 65 de victorii, 18 egaluri şi 16 înfrîngeri. O diferenţă minoră, dar semnificativă între cei doi portughezi.

Ambii antrenori au avut un traseu identic în cariera lor. Mourinho a început la Uniao Leiria, a continuat la Porto, iar ultimele partide din cele 99 luate în calcul l-a găsit pe banca lui Chelsea. Villas-Boas a  început, în schimb, la Academica Coimbra, pe urmă au urmat Porto şi Chelsea. Aşadar, două echipe de nivel mediu din campionatul Portugaliei, pe urmă un traseu comun.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
neko00
neko00  •  21 Octombrie 2011, 22:32
Postat de vcun pe 21 Octombrie 2011, 15:52

inca nu comentez care e mai bun dar Mourinho a venit la celsea cu CL in buzunar. intre EL si CL e diferenta de la cer la pamant. + Villas Boas are o echipa net superioara fata de Mourinho cand a venit la celsea. asa ca asta e inca un articol slab spre foarte slab. asa pot sa zic si eu ca am depasit cu dacia un BW si nu mentionez faptul ca BW-ul era parcat :(

esti prost. Punct. Invata macar sa scrii corect numele echipei. Villas Boas va dovedi ca este peste Mourinho in curand, marea diferenta intre cei doi este strategia, Boas este un antrenor OFENSIV, caruia ii place spectacolul, in timp ce Mourinho este un antrenor care se bazeaza pe distrugerea jocului facut de adversar.

drack009
drack009  •  21 Octombrie 2011, 16:37

Porto este o echipe de nivel mediu din Portugalia????

stancuvlad
stancuvlad  •  21 Octombrie 2011, 16:35
Postat de xstream pe 21 Octombrie 2011, 15:17

asta demonstreaza ca mourinho este un antrenor pompat de presa ,sunt o gramada de antrenori peste el exemplu aici, villas, pep guardiola, fergusonan,ancelotti, joachim low si lista poate continua!

Corect...dar stii tu principiul dupa care functioneaza lumea in general...ala ca gura care tipa mai tare are mai multa dreptate. Murino e considerat cel mai cel pentru latra toata ziua in stanga si in dreapta...vorbeste de rau pe absolut toata lumea si despre absolut orice. In afara de valuri si tensiune altceva nu e in stare sa creeze. De echipa lui nu vb niciodata decat dupa ce ia bataie, bineinteles din cauza arbitrilor, simularilor, vantului, raului, ramului, acelasi rau si ram pe care il "parjoleste" inainte de "meciurile importante" pentru ca stie ca alta sansa nu are.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează