INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PLANUL PLATINI

Cine calcă pe bec, AFARĂ din Europa » Pedepse pentru cluburile care nu respectă "planul Platini"

Michel Platini a stabilit pedepsele pentru cei care nu vor respecta planul săi legat de fair-playul financiar
Michel Platini a stabilit pedepsele pentru cei care nu vor respecta planul săi legat de fair-playul financiar

Articol de - Publicat vineri, 23 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2011 12:02

"Un sistem conceput pentru a garanta un echilibru între veniturile şi cheltuielile unui club, astfel încît să fie evitate deficitele şi, indirect, să calmeze investiţiile exorbitante în transferuri de jucători". Aşa a definit UEFA fair-play-ul financiar, pe care vrea să-l introducă gradual începînd din sezonul 2012-2013. Forul european va merge pînă la expulzarea din Europa în cazul nerespectării lui.

În esenţă, Platini vrea să oblige cluburile să nu cheltuiască bani mai mulţi decît produc.

Dacă pînă acum, întreaga Europă aflase doar regulile, preşedintele Michel Platini şi adjunctul său, Gianni Infantino, au stabilit şi sancţiunile, ce urmează a fi supuse spre aprobare la următoarea reuniune a Comitetului Executiv, programată în decembrie, la Venezia.

Trei sînt pedepsele stabilite de UEFA:
1. Clubul în culpă poate transfera jucători, DAR ACEŞTIA NU VOR PUTEA FI UTILIZAŢI DECÎT ÎN COMPETIŢIILE INTERNE
2. Reţineri procentuale din premiile acordate de forul continental competiţiile continentale (urmează a fi stabilite)
3. EXCLUDEREA din cupele europene

45 de milioane de euro va fi DEFICITUL MAXIM ACCEPTAT la un club în prima etapă

Primul control, la finele lui 2013
Cel dintîi sezon care va fi sub lupă e 2012-2013, iar controlul UEFA se va efectua la finele lui 2013. Sancţiunea, acolo unde e cazul, va fi stabilită în mai 2014 şi va fi pusă în aplicare în cupele europene din stagiunea 2014-2015. De ce abia în mai? Pentru a se evita riscul ca, în cazul luării unei decizii mai devreme, un club care se ştie deja exclus din cupele europene să facă blaturi în campionat, să-i ajute pe alţii să se califice.

Playtech: ȘOC! Scene interzise minorilor la Vorbește Lumea. Cum a putut să apară o vedetă în fața Adelei Popescu FOTO


Comentarii (8)
andr33y1986
andr33y1986  •  23 Septembrie 2011, 19:27

Eu nu inteleg cum naiba a iesit asta presedinte ce sfori a tras ca e de-o prostie crasa...numa schimbari de 2 lei face..campania asta nu ar trebui sa se numeasca salavati fotbalul sau fair play ci nu investiti:))

andr33y1986
andr33y1986  •  23 Septembrie 2011, 19:24
Postat de batranul_si_marea pe 23 Septembrie 2011, 12:28

Vedem acum diferenta intre Bayern Munich (club care este pe plus), si marile echipe Spaniole, care sunt mult pe minus :)

Da dar in teren barca sau real bat cu 3,4-0 bayernu tau care poate sa tina de bani atat timp cat nu ia de la gunoiu de platini sau din buzunarele oamenilor e treaba fiecaruia cate datorii are si ce face sa se descurce..cu riscul de a da faliment..pai sa vina atunci platini si sa lea dea la ale noastre bani daca e asa smecher!!!

andr33y1986
andr33y1986  •  23 Septembrie 2011, 19:17

Cea mai mare porcari ce sa facut vre-o data asta e un fel dea spunea ceau psg ceau manchester city ceau real..o sa ne apucam toti sa jucam numa cu copii si cu jucatori de mana a 3..esti un gunoi!!!dar pun pariu ca gasesc ei o modalitate ca manchester city care a semnat un contract de sponsorizare de 400 de mil:))))iti rad astia in nas ba gunoiule..stim ca tu esti un frustrat care poate nu sa realizat financiar cum vroia si te invidiaza bani altora..la ce vrei tu sa faci inseamna ca un investitor ia o echipa de la 0 si in 10 ani isi face echipa:)))cel mai amre microb ce la avut fotbalul vreodata..de sa sufoci lumea cu echipe mici mai bine 10 da mari lasa oameni sa investeasca gunoiule!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează