INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Cine e mai mare? Messi a înscris de două ori mai multe goluri decât Maradona pentru Argentina, dar are și mai multe selecții

Lionel Messi, foto: Guliver/gettyimages
Lionel Messi, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 iunie 2019 14:26

Întrebarea „Diego Armando Maradona (58 de ani) sau Lionel Messi (31 de ani)?” stârnește în continuare controverse în Argentina și în întreaga lume.

Nimeni nu contestă geniul fiecăruia dintre doi fotbaliști de legendă, însă întotdeauna va exista o dezbatere în privința jucătorului mai bun.

După golul înscris din penalty cu Paraguay (1-1 la Copa America), atacantul Barcelonei a ajuns la 68 de goluri pentru naționala albiceleste, dublu față de numărul de goluri înscrise de Maradona, 34.

Messi a avut nevoie de 132 de meciuri pentru a atinge această cifră, în timp ce Maradona a înscris de 34 de ori în doar 69 de partide. Media lui Leo este de 0.51 goluri/meci, iar cea a lui Diego este de 0.49 reușite/dispută, scrie AS.com.

Starul Barcelonei conduce topul marcatorilor pentru națională, având cu 14 mai multe decât locul 2 în acest clasament, Gabriel Batistuta, și 29 în fața locului 3, Kun Aguero.

Maradona are avantajul de a fi câștigat Campionatul Mondial din Mexic (1986) cu Argentina, în timp ce Messi nu a reușit până acum să câștige vreun trofeu major cu prima reprezentativă.

Messi are în palmares Campionatul Mondial U20 din Olanda (2005) și medalia de aur cu Argentina U23 la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008)

* știre de Alexandru Barbu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  21 Iunie 2019, 16:36

Cum adica cine e mai bun intre Messi si Maradona ?? Cristiano Ronaldo, clar ! :))

andrei.33
andrei.33  •  21 Iunie 2019, 15:55

Eternele articole obosite pe tema cine e mai bun....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează