INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DRAMA TOGOLEZULUI OBILALE

"Cîţiva centimetri mai sus şi glonţul îl lăsa paralizat"

Articol de - Publicat marti, 09 martie 2010 00:00

Kodjovi Obilale se plînge din Johannesburg că a fost abandonat de federaţia togoleză şi de Guvernul din Angola. Doar Emmanuel Adebayor, atacantul lui Manchester City, şi cei de la federaţia franceză îl ajută financiar. Primul i-a plătit soţiei portarului biletul de avion, iar forul de la Paris îi va suporta costurile deplasării asistate medical din Africa de Sud.


"Vreau să mă întorc acasă. Toţi m-au abandonat şi nu ştiu ce să fac. Angolezii mi-au spus că mă ajută, dar nu mi-au trimis decît un buchet de flori la spital", a mărturisit Obilale, împuşcat în spate în atentatul de la începutul anului petrecut în enclava angoleză Cabinda. Goalkeeperul de 25 de ani a suferit 4 operaţii, ultima acum 8 zile la intestine, şi stă internat de două luni în Clinica Milpark din Johannesburg.


"Obilale este foarte slăbit. Reuşeşte să îşi mişte membrele, un picior mai bine decît celălalt, dar nici măcar pînă la toaletă nu poate merge decît ajutat. Dacă glonţul îl love cu cîţiva centimetri mai sus rămînea paralizat. Are nevoie de 6 luni de fizioterapie pentru a avea o situaţie elocventă şi încă un an şi jumătate pentru a aprecia dacă mai poate reveni pe gazon", a declarat profesorul Ken Boffard pentru BBC.

 

Portarul lui Pontivy (liga a patra franceză) speră să se întoarcă în Franţa cu ajutorul federaţiei care va plăti 65.000 de euro, costul mutării sale din Africa de Sud.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează