INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Clasamentul fair-play al UEFA a stîrnit o controversă fără precedent

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2015 20:39

Ca în fiecare an, forul european a publicat pe site ierarhia și a anunțat că primele trei țări clasate vor primi cîte un loc bonus în Europa League.

Astfel, Olanda, Anglia și Irlanda vor avea dreptul să trimită încă o echipă în sezonul 2015/2016 al Europa League.

Vestea că Olanda se află în fruntea clasamentului i-a enervat serios pe italieni. Motivul? Incidentele provocate da olandezi la confruntarea dintre AS Roma și Feyenoord din cadrul ”șaisprezecimilor” Europa League. Fanii lui Feyenoord s-au bătut pe străzi cu autoritățile și au vandalizat mai multe monumente din capitala Italiei, iar în retur au aruncat cu banane spre Gervinho, mijlocașul Romei.

La scurt timp după acuzele venite din Italia, UEFA a reacționat prin intermediul lui Giorgio Marchetti, directorul de competiții: "E pentru prima dată în 20 de ani cînd o echipă care iese pe primul loc în clasamentul fair-play a fost implicată în asemenea incidente. Dar nu se ia în considerare ceea ce se întîmplă în afara stadionului. Poate în viitor vom remedia acest lucru pentru a evita situațiile asemănătoare".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
 •  10 Mai 2015, 09:02

Daca o tin asa veti vedea la anul Turcia pe primul loc si Serbia pe locul 2. Premiul special pentru fair play Romania! Nu e gluma cu Romania caci, daca ma uit la ce echipe vom trimite in cupele europene, niciuna nu are stadion propriu pe care sa joace. Si nici suporteri! Asa ca va fi liniste totala in tribune!

 •  10 Mai 2015, 08:58
Postat de liviuemil pe 10 Mai 2015, 01:45

Si de ce nu Andora, sau Lichtenstein, sau Gibraltar???? Ca sigur acolo e cel mai civilizat campionat. Si apoi ei nu au un Tudor care respira in fluier. De ce avem asa fotbal?? Pentru ca avem asa arbitrii, mai rau ca la baschet.

Daca vrei sa te distrezi cu arbitrajele urmareste Premier League. Acolo distractie! Dupa cateva meciuri in care vezi arbitri dand cartonas rosu altui jucator si ramanand impasibil chiar si cand toti jucatorii de pe teren, inclusiv adversarii, ii explica cine facuse faultul de fapt vei spune ca avem cele mai bune arbitraje. Sa nu mai spun ca la ei e un amestec de fotbal si handbal pe alocuri cu full contact. Nici macar jumatate din atingerile cu mana nu se penalizeaza. Sau sa vezi o faza in care un jucator este agatat in afara careului, cade , se ridica, intra cu mingea in careu, este faultat din nou in pozitie iminenta de gol moment in care intervine si arbitrul dar stupoare combinata cu divertisment! Dicteaza lovitura libera din afara careului adica pentru primul fault si cartonas rosu fundasului care a facut cel de-al 2-lea fault in pozitie de ultim aparator. Acolo distractie!

xftw
xftw  •  10 Mai 2015, 02:23
Postat de randoom_._ pe 09 Mai 2015, 22:41

chiar am vrut oeri sa spun,sper sa nu joace Steaua in e.l.,ca atunci, chiar daca esti cap de serie poti intalni o echipa din anglia sau olanda pentru ca echipele respective nu prea au coef. uefa dar au un buget triplu decat Steaua. in clasamentul uefa fair play ar trebui sa fie echipe din finlanda,suedia,macedonia,islanda etc. nu din campionatele puternice care oricum dau o groaza de echipe in europa. pai in momentul de fatza anglia aproape ca trimite tot campionatul in uefa. daca te-ai salvat de la retrogradare,joci in uefa. southampton are coef. zero in europa acuma,daca ajung in europa prin faiy play uefa sistem nu o sa fie cap de serie si Steaua din postura de cap de serie pica,cu o echipa mai buna decat ea din cauza smecheriilor facute de uefa.

Ce faci? Deja incepi sa faci legatura intre FCSB si Europa League? Pe alte articole am vazut ca afirmi ca echipa ta favorita o sa fie campioana.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează