INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Ies la iveală noi clauze din contractul lui Lionel Messi cu Barcelona! Ce interdicții are superstarul argentinian

Leo Messi și Ronald Koeman
foto: Guliver/Getty Images
Leo Messi și Ronald Koeman foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 03 februarie 2021 11:59 / Actualizat miercuri, 03 februarie 2021 12:39

Leo Messi, superstarul de la Barcelona, are „Interzis la skijet, motocicletă, parapantă, poate paria, dar doar sume moderate, n-are voie să se dopeze și trebuie să-și păstreze condiția fizică optimă”, scrie El Mundo, care face noi dezvăluiri despre contractul argentinianului.

Contractul semnat de Messi în 2017 ascunde și o mulțime de clauze curioase, chiar ciudate, pe care Barcelona l-a pus să le accepte, în schimbul averii primite de 555.237.619 de euro brut. 

Ce clauze are Messi în contractul cu Barcelona

„El Mundo” a continuat serialul dezvăluirilor și susține că argentinianul va trebui să se transforme în„ Catalan prin contract”. O condiție specială îl forța „să învețe limba în care altfel nu s-a exprimat niciodată!”

Ies la iveală noi clauze din contractul lui Lionel Messi cu Barcelona! Ce interdicții are superstarul argentinian
Ies la iveală noi clauze din contractul lui Lionel Messi cu Barcelona! Ce interdicții are superstarul argentinian

Paragraful 1.2.7 vorbește și despre „integrarea în societatea și în cultura locală, Messi având obligația de a depune eforturi maxime pentru a asimila și a respecta valorile Cataluniei. Și orice abatere de la această clauză poate fi considerată o greșeală gravă ori chiar foarte gravă!”.

Messi are interzis la skijet și alpinism

Condițiile puse, în acordul semnat, se mai referă la „menținerea unei condiții fizice și sportive la nivelul maxim posibil și la adoptarea unei conduite personale și unui ritm de viață adecvat”, dar și „evitarea participării la activități cu risc mare de accidentare”. Clubul blaugrana i-a inclus pe lista interdicțiilor „deplasarea, sporadică ori nu, cu motocicleta, skijet-ul sau cu alt mijloc de deplasare periculos ori echivalent, practicarea schiului și sporturilor extreme, alpinism, zbor cu parapanta!”.

Messi are restricții și la pariuri

Barcelona s-a gândit și la distracția lui Leo în timpul liber, punând limită câștigurilor. „Are voie să parieze, însă nu pe meciurile echipelor clubului, indiferent de competiție și de sport. I se permite să mizeze la jocurile de noroc și pe pariurile cu caracter tradițional și care implică numai sume de mică importanță! Dar ce reprezintă asta la veniturile uriașe ale lui Messi și cine stabilește cota?”.

Ar juca Messi și-n poartă?

O altă clauză, la paragraful 1.2.3, cel puțin caraghioasă îi permite antrenorului să facă ce vrea cu decarul. „Trebuie să se supună alegerii de a evolua în poziția cea mai convenabilă pentru echipă. Adică, Ronald Koeman ar putea să-i ceară într-o zi, mergând la absurd, să intre și în poartă!”, scrie sursa citată. O singură dorință a lui Jorge, tatăl căpitanului, a apărut în acord. Să poată rupă înțelegerea. și fără să suporte clauza de 700 de milioane de euro, în situația declarării independenței Cataluniei. 

Citește și alte știri din La Liga:

Real Madrid, doi ani fără achiziții » Zidane nu mai primește deloc întăriri

Sergio Ramos, tot mai aproape de plecarea de la Real Madrid! Gestul care l-a dat de gol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
bazinga
bazinga  •  03 Februarie 2021, 16:27
Postat de manutd.steaua pe 03 Februarie 2021, 13:00

De ce nu-l ia csa Steaua,ca la ce buget au,si-l permit fara probleme???

Inceteaza, ca ma termini cu umorul tau debordant! Inscrie-te la iUmor, o sa fii dat afara in suturi ! De unde le scoti ? Rupere, nu alta !

manutd.steaua
manutd.steaua  •  03 Februarie 2021, 13:00

De ce nu-l ia csa Steaua,ca la ce buget au,si-l permit fara probleme???

mandpv964
mandpv964  •  03 Februarie 2021, 12:29

Aceast club (mes que un club..) devine pe zi ce trece mai nesuferita amestecand política separatista cu fotbalul.. Sa - l oblige pe Mesii sa - nvete catalana, dialectul unor ciobani pirenaici....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează