INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2019 FEMININ

CM 2019 FEMININ // Cinci staruri pentru o coroană » Cele mai interesante jucătoare de la Mondialul feminin

Alex Morgan, SUA +4   FOTO
Alex Morgan, SUA

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2019 09:00

Vineri seară, a demarat în Franţa turnirul cu 24 de echipe în luptă pentru titlul mondial. În absenţa "Balonului de Aur" Ada Hegerberg, ele sunt jucătoarele de urmărit până la finala din 7 iulie.

Lunga vară fierbinte a fotbalului propune, alături de CE U21 şi Copa America, şi Mondialul femeilor, care începând de vineri seară, timp de o lună, atrage nu doar privirile, ci şi interesul fanilor.

Turneul din Franţa, cu 24 de selecţionate, care se luptă pentru coroana deţinută de SUA, atrage prin vedetele aliniate la start. În lipsa norvegiencei Ada Hegerberg, câştigătoarea "Balonului de Aur", 5 sunt starurile de observat atent.

DZSENIFER MAROZSAN

Artista
Echipă: Germania
Vârstă: 27 de ani
Post: mijlocaş
Selecţii: 86
Goluri: 32
Trofee: campioană europeană (2013), campioană olimpică (2016)
"A cedat banderola de căpitan pentru a se concentra pe rolul de lider tehnic. Elementul cheie al echipei şi referinţa tuturor atacurilor. Campioana lui Lyon e cea mai bună din lume pe postul său", susţine L'Equipe. "Are o viziune extraordinară şi calităţi excepţionale, face ce vrea cu mingea", spune fosta colegă de la OL, Camille Abily.

LIEKE MARTENS

Insaţiabila
Echipă: Olanda
Vârstă: 26 de ani
Post: mijlocaş
Selecţii: 101
Goluri: 41
Trofee: campioană europeană (2017)
Jucătoare polivalentă, Lieke a condus Portocala la triumful european acum doi ani, făcând un mare salt şi prin transferul la Barcelona. Jucătoarea acelui Mondial face diferenţa prin abilitatea deosebită de a dribla şi a crea spaţii. "Nu se pierde deloc în faţa porţii", a avertizat fosta sa colegă blaugrana, Elise Bussaglia.

ALEX MORGAN

Simbolul
Echipă: SUA
Vârstă: 29 de ani
Post: atacant
Selecţii: 161
Goluri: 102
Trofee: campioană mondială (2015), campioană olimpică (2012)
A depăşit în aprilie cota impresionantă de 100 de selecţii. Prima femeie apărută în reclama videojocului FIFA 16 e şi ea versatilă, faima acesteia depăşind dreptunghiul verde. A interpretat în 2018 un rol în filmul Alex&Me, în care ajută o tânără s-ajungă fotbalistă profesionistă. Şi Morgan a trecut o jumătate de sezon pe la Lyon.

SAMANTHA KERR

Dinamita
Echipă: Australia
Vârstă: 25 de ani
Post: atacant
Selecţii: 77
Goluri: 31
Trofee: -
Cea mai bună jucătoare a campionatului american în 2017, golgeteră în 2017 şi 2018, Samantha e liderul Australiei şi joacă de un deceniu la naţionala de la Antipozi. Are instinct, o paletă diversă de procedee la finalizare şi eficienţă ieşită din comun. Salturile acrobatice de după goluri dezvăluie explozia sa din teren.

FRAN KIRBY

Otrava
Echipă: Anglia
Vârstă: 25 de ani
Post: atacant
Selecţii: 38
Goluri: 12
Trofee: -
E aproape imposibil să o deposedezi. Nu-ţi lasă spaţiu şi timp şi profită de centrul de greutate coborât (are doar 1,57m înălţime), având un plasament extraordinar în ultimii 30 de metri ai adversarului. "Veritabil 9 şi jumătate, Fran e liantul lui Chelsea şi al echipei lui Phil Neville, deşi vine după o accidentare la genunchi", punctează L'Equipe.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  09 Iunie 2019, 09:35

Pe ne-a jjijji l-ati sunat!? Dumnealui ce părere are!? :-))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează