INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Comentariu de Dan Udrea: „Ungaria ne dă din nou clasă! Permite publicul pe stadioane, România ține încă închis și fotbalul, dar și fotbaliștii”

FOTO: dvtk.eu
FOTO: dvtk.eu

Articol de - Publicat vineri, 29 mai 2020 15:18

Fotbalul românesc e revoltat de decizia impusă ieri de Guvernul Orban, aceea ca fotbaliștii să continue să rămână într-un cantonament închis până când Liga 1 se va relua, adică până în weekendul 13-14 iunie.

De la jucători, până la președinți, dar și de la secretarul general al LPF, până la șeful Federației, toată lumea nu înțelege utilitatea acestor măsuri extreme, într-o vreme în care chiar și cele mai afectate țări au relaxat aproape toate restricțiile. În plus, din perspectiva fotbalului, România primește o lecție, despre cum trebuia procedat, chiar de la una dintre rivalele istorice, Ungaria. 

Ungaria, model pentru reluarea competițiilor

Țara vecină nu doar că a decis să reia campionatul, primele meciuri disputându-se în urmă cu o săptămână, dar de astăzi va permite și accesul spectatorilor la partidele din prima ligă. Guvernul de la Budapesta, condus de Viktor Orban, un politician care sprijină masiv sportul maghiar și care a alocat sume imense în această direcție, a dat undă verde pentru ca oamenii să meargă pe stadion, iar în această dimineață, Federația Maghiară de Fotbal a informat oficial cluburile să au dreptul să populeze tribunele în proporție de cel mult 25% din capacitate. 

Cluburile deja au luat măsuri în acest sens și au aplicat pe fiecare scaun în parte autocolante care să indice fanilor unde e interzis să se așeze și unde e permis. Practic, vor fi lăsate 3 scaune goale, apoi un spectator, plus alte 3 locuri libere. Biletele au fost puse în vânzare online, iar abonații au prioritate. În plus, există chiar și posibilitatea ca tichetele să fie cumpărate și de la case, înainte de meci, evident cu distanțare socială în cazul în care se vor forma cozi. 

Cluburilor li s-a dat posibilitatea să aleagă dacă vor să joace cu spectatori sau fără, această măsură venind în sprijinul celor pentru care punerea în aplicare a acestor măsuri ar necesita costuri prea mari și ele n-ar vrea să și le asume.

VIDEO / Președintele Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

COVID-19. Fotbal pe Zoom! Spectatorii au văzut meciul din tribune virtuale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
280320186688719
Oroles Oro  •  30 Mai 2020, 03:42

Ba ești prost? Poate iti da ție clasă, mai ziarist de 2 banii.Ce ati vrea sa umpleți spitalele cum era planul ***??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează