INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Comparația care îl lovește profund pe Răzvan Marin » El a involuat și e la Empoli, un fost coleg va juca la Manchester United!

Răzvan Marin, 26 de ani, a fost cumpărat de Ajax în 2019, în același timp cu argentinianul Lisandro Martínez.  Foto: Imago
Răzvan Marin, 26 de ani, a fost cumpărat de Ajax în 2019, în același timp cu argentinianul Lisandro Martínez. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 14 iulie 2022 14:15 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 16:42

Răzvan Marin, 26 de ani, a fost cumpărat de Ajax în 2019, în același timp cu argentinianul Lisandro Martínez. În timp ce mijlocașul a ajuns să fie împrumutat de Cagliari la Empoli, stoperul va fi vândut de olandezi la Manchester United pentru 55 de milioane!

În vara lui 2019, după sezonul extraordinar cu semifinală de Champions League, Ajax a vândut doi jucători, Frenkie de Jong (Barcelona) și Matthijs de Ligt (Juventus), fiecare pentru 86 de milioane de euro. Printre achizițiile făcute atunci, două nume: 

  • Răzvan Marin, 23 de ani la acea vreme, mijlocaș central, cumpărat cu 12,5 milioane de euro de la Standard Liège. 
  • Lisandro Martínez, 21 de ani, stoper, transferat de la Defensa y Justicia, club din Buenos Aires, în prima ligă argentiniană. Tranzacție realizată pentru 7 milioane. 
Gigi Becali se bucură după eliminarea lui CFR Cluj: „Cum o mai drege Petrescu? Nu s-au luptat corect cu noi și acum plătesc”
CFR CLUJ - PYUNIK 2-2, 3-4 LA PENALTY-URI
Gigi Becali se bucură după eliminarea lui CFR Cluj: „Cum o mai drege Petrescu? Nu s-au luptat corect cu noi și acum plătesc”

Răzvan Marin, în cădere. Lisandro Martinez, în ascensiune 

Carierele lor au continuat pe drumuri total diferite. 

Marin, 41 de selecții și două goluri pentru „tricolori”, a fost cedat de Ajax după numai un sezon (jucase 17 meciuri, fără niciun gol, un trofeu cucerit). Întâi împrumut, în 2020, apoi definitiv, în 2021. Și Cagliari, retrogradată în Serie B, a renunțat la el în acest mercato. La Empoli, pentru un împrumut de un milion de euro, cu 7 milioane opțiune de transfer, în 2023. 8 milioane, în total. 

Martínez, numai 7 partide la naționala Argentinei, devenit în timp titular indiscutabil la „lăncieri” (120 de întâlniri, 6 goluri, 4 trofee), ales cel mai bun jucător al stagiunii trecute la alb-roșii și unul dintre preferații antrenorului Erik ten Hag. Pregătindu-se acum de transferul carierei. La Manchester United. 

32 de milioane de eurovalorează acum Lisandro Martínez; în anul transferului la Ajax, stoperul sud-american era estimat la 11 milioane

Lisandro Martinez, de opt ori mai mult 

Ten Hag i-a convins pe „Red Devils” să plătească suma cerută de olandezi. 55 de milioane de euro, incluzând 5 milioane sub formă de bonusuri. De aproape opt ori mai mult decât achitase Ajax pentru el în 2019! 

12 milioane de euroeste cota actuală a lui Răzvan Marin (transfermarkt.de); în 2019, când l-a cumpărat Ajax, valora 13,5 milioane

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Bombă în Franța » PSG mai vrea să-l țină un an pe Messi! Suma uriașă câștigată de Paris după venirea sa
PSG
Bombă în Franța » PSG mai vrea să-l țină un an pe Messi! Suma uriașă câștigată de Paris după venirea sa
Ousmane Dembele a semnat! Contract pe 2 ani pentru francez
BARCELONA
Ousmane Dembele a semnat! Contract pe 2 ani pentru francez

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
Luca_Stefan31
Luca_Stefan31  •  15 Iulie 2022, 20:22

Inca o dovada ca fotbalul romanesc este JOS DE TOT.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close