INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM

Conducătorul unui club german uriaș se alătura contestatarilor lui Infantino: "O Cupă Mondială cu 48 de echipe este o nebunie!"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2016 13:14

Speculațiile privind creșterea numărului de echipe participante la Cupa Mondială cresc pe zi ce trece, iar reacțiile din lumea fotbalului au fost unanim negative.

După ce selecționerul Germaniei, Joachim Low și-a manifestat dezacordul în legătură cu ideea noului șef de la FIFA, un alt mare nume care se înscrie pe lista contestatarilor este directorul executiv de la Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke.

Într-un interviu acordat celor de la Reuters, Watzke a criticat în termeni duri planul conducerii FIFA: "Este o nebunie totală și nu pot fi de acord. Cupa Mondială este cea mai importantă competiție de fotbal din lume și nu este normal să te joci cu ea de maniera asta".

Șeful executivului de la gruparea germană și-a argumentat poziția evidențiind două probleme:

  • 1."Actualul program competițional este foarte încărcat. Imaginați-vă cât de tare ne expunem fotbaliștii dacă mărim numărul de meciuri pe care ei le vor juca la turneele finale. Poate pentru FIFA nu e relevant, dar noi, cluburile, nu avem cum să fim de acord cu asta".
  • 2."O eventuală creștere a numărului de echipe la Cupa Mondială ar dilua masiv competitivitatea turneului. Chiar și în situația actuală, unele meciuri din grupele de calificare sunt foarte anoste din cauza discrepanței de valoare dintre echipe".

Actualul șef de la FIFA, Gianni Infantino a confirmat discuțiile legate noul format al Cupei Mondiale care ar urma să fie pus în practică în 2026.

sursa: Marca.com

(George Vintilă)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează