INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

Conflict internațional, cu implicarea președintelui FIFA și a federației israeliene, care a protestat față de o decizie luată de forul mondial

Stadionul Wembley înainte de meciul Angliei cu Australia // Foto: Imago
Stadionul Wembley înainte de meciul Angliei cu Australia // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 18:27 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 19:25

Gianni Infantino, președintele FIFA, le-a cerut englezilor să țină un minut de reculegere înaintea amicalului de diseară cu Australia, în memoria victimelor războiului din Israel. FA, federația de la Londra, vrea să fie imparțială și a refuzat să arboreze steagul Israelului pe Wembley.

Federația engleză de fotbal (FA) nu vrea să implice politicul în fotbal și intenționează să rămână imparțială față de războiul din Israel. La amicalul de diseară, contra Australiei, meci trecut în agenda FIFA, jucătorii vor ține un moment de reculegere în memoria tuturor morțllor, atât israelieni, cât și palestinieni, din războiul din fâșia Gaza. 

Nu se va arbora steagul Israelului pe arcul arenei, nici nu se va lumina Wembleyul în culorile Israelului fiindcă englezii intenționează să rămână imparțiali. La fel a gândit președintele FIFA, Gianni Infantino.

Selecționerul Israelului a fost la spital să încurajeze civilii și soldații răniți: „O parte din corpul nostru a fost smulsă!”
RĂZBOI ÎN ISRAEL
Selecționerul Israelului a fost la spital să încurajeze civilii și soldații răniți: „O parte din corpul nostru a fost smulsă!”

Gianni Infantino: „Sportul nu poate rezolva toate problemele lumii”

Șeful forului mondial a trimis o scrisoare, atât federației israeline, cât și cele din Palestina, în care îți exprimă solidaritatea față de famiiile victimelor: „Este sfâșietor și șocant să vezi cum cei care conviețuiesc în acea regiune suferă de atâta vreme. 

Cu siguranță că sportul nu poate rezolva toate problemele lumii, însă poate contribui măcar puțin ca să vedem din nou lumina și să se reinstaureze pacea. Să poată fi un vehicul care să asigure reconcilierea, lucru care este aproape imposibil în prezent”.

„Nu puteți pune egalitate între cele două situații!”

Înfuriat de alegerea lui Infantino, Moshe Zuarez, președintele federației israeliene, a trimis și el o scrisoare de protest la adresa FIFA: „Noi credem că fotbalul poate contribui să ne unim și să fim împreună, dar nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric! 

Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste. Au omorât femei, copii, bebeluși, bărbați și oameni bătrâni, al căror singur păcat e că sunt israelieni. Toate aceste încercări de a face lucrurile să pară minore reprezintă o mare greșeală și un mare păcat”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Erling Haaland, declarație surprinzătoare după ce a fost ovaționat de fanii adverși: „Am obosit, dar nu mă pot plânge”

Scoțienii sunt furioși după înfrângerea cu Spania: „Trebuie să fiu atent la ce spun. Acel gol ne-ar fi calificat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
cineva90
cineva90  •  15 Octombrie 2023, 02:26

Nu m a lamurit inca nimeni: 1 De cand Israelul (si altele anume ) este tara europeana sa participe la euro 2 de ce Ucraina tara aflata tot in razboi poate juca in reliminrii iar Israelul nu?

cineva90
cineva90  •  15 Octombrie 2023, 02:24

Inca nu m a lamurit nimen de unde si pana unde israelul e in europa si 2 de ce ucraina aflata tot in razboi poate onora preliminariile iar israelul nu?

Mister91
Mister91  •  13 Octombrie 2023, 22:04

Felicitari Federatiei din Anglia!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează