INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA 2019 / ARGENTINA - CHILE 2-1

COPA AMERICA // Lionel Messi, scandal imens: a refuzat medalia și a pornit războiul: „Noi nu trebuie să facem parte din această corupție!”

Lionel Messi, eliminat în Argentina - Chile la Copa America 2019 // FOTO: Guliver/GettyImages +19   FOTO
Lionel Messi, eliminat în Argentina - Chile la Copa America 2019 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2019 09:09

Argentina a învins Chile, 2-1, în finala mică a Copei America 2019 și a terminat pe locul 3. Eliminat după o altercație cu Medel, Lionel Messi, căpitanul Argentinei, a protestat: „Ne-au interzis finala. Turneul este blindat pentru a învinge Brazilia”.

Neașteptat sfârșit de sezon pentru Leo Messi, 32 de ani. Eliminat în finala mică a Copei América! În minutul 37, atacat de Gary Medel, care a sărit la el, l-a împins cu pieptul și a încercat să-l lovească, argentinianul l-a înfruntat, a rămas ferm în fața chilianului. Iar arbitrul paraguayan Mario Díaz de Vivar i-a trimis la vestiare pe amândoi.

leo messi argentina chile 3 +20 FOTO

Naționala albiceleste a câștigat, 2-1 la São Paulo, însă căpitanul a reacționat la fel de furibund ca după semifinala pierdută în fața Braziliei (0-2). Acuzator! 

„Ni s-a arătat doar lipsă de respect”

A rămas la cabine, refuzând să iasă pentru a-și primi medalia de bronz. A fost ultimul care a apărut la zona mixtă pentru interviuri.

 

„Întotdeauna spun adevărul și sunt onest. Dacă aceste cuvinte afectează și nasc repercusiuni, nu e vina mea. Acum totul se termina dacă luam amândoi galben, dar eu plătesc pentru ce am zis înainte”, a început Messi înainte de a lansa primele salve de tun: „De ce n-am vrut medalia? Pentru că noi nu trebuie să luăm parte la această corupție, ni s-a arătat doar lipsă de respect la această Copa América. Veniserăm aici pentru mai mult, dar ei ne-au interzis finala. Corupția, arbitrii nu le-au permis oamenilor să se bucure de fotbal”.

„Medel forțează totul până la ultima limită. Cu un cartonaș galben ne-ar fi liniștit pe amândoi, dar eu plătesc factura pentru ce am spus după meciul cu Brazilia”Leo Messi

Decarul Barcelonei este sigur că ”turneul este blindat pentru a învinge Brazilia, sper ca arbitrii să nu influențeze finala și să lase Peru să joace. Mi-e greu să cred...”.

„Brazilia manipulează tot”

După înfrângerea cu echipa gazdă, la Belo Horizonte, Messi atacase frontal Brazilia și CONMEBOL, confederația sud-americană: „E complicat să câștigi când Brazilia joacă acasă. Controlează tot, manipulează tot. Arbitrul Zambrano a favorizat-o un meci întreg. Am avut două penaltyuri clare, dar nici nu s-a obosit să consulte VAR! A condus absurd, n-a văzut faulturile lor criminale, henţurile. Ne-a spus să fim calmi şi şi-a bătut joc de noi. Este o lipsă de respect şi îmi doresc să schimbe ceva CONMEBOL, deşi nu prea cred”.

leo messi argentina chile 6 +20 FOTO

„Arbitrul putea să apeleze la VAR, putea să revadă faza. A ales altfel. Dincolo de furia de a nu fi încheiat partida, plec liniștit, cu fruntea sus și mândru”Leo Messi

„Adevărul trebuie spus”

Acum, nu-i pasă de consecințe, de suspendare: „Să facă ce vor, adevărul trebuie spus”. Așa a încheiat Messi Copa América. 

„Acest grup a demonstrat multă personalitate. Nu e ușor să începi cu un eșec și apoi să faci egal. Acestea însă ne-au întărit și am încheiat turneul cu un joc pozitiv” Leo Messi, căpitan Argentina

Va fi suspendat!

CONMEBOL a reacționat după declarațiile lui Messi. „Este inacceptabil ca, după aceste incidente, să fie lansate asemenea acuzații nefondate. Sunt lipsite de adevăr și afectează integritatea Copei América”, a răspuns confederația sud-americană printr-un comunicat. Sigur, căpitanul Argentinei va fi suspendat.

A doua eliminare a lui Messi

La fel a început și cariera la națională a lui Leo. Pe 17 august 2005, la 18 ani, a debutat contra Ungariei la Budapesta, dar a primit cartonaș roșu la numai 44 de secunde după ce a intrat pe teren. Adversarul l-a tras de tricou, iar el s-a zbătut încercând să scape și l-a lovit pe maghiar cu mâna peste față. Iar "centralul" german Markus Merk l-a eliminat. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  11 Iulie 2019, 22:28
Postat de francescoli1974 pe 09 Iulie 2019, 18:40

Vorbesc unii pe aici numai aiureli, Maradona a tras Argentina după el și a jucat două finale de Campionat Mondial, câștigând una și eliminând de unul singur ,Anglia, spre deosebire de Messi care la națională a fost un oarecare mai mereu.

Cu gol inscris cu mana? Asta e ideea ta despre intrecerea sportiva? Sufla-i in panze acelui butoi plin de droguri, valerica al lui Fidel Castro.

francescoli1974
francescoli1974  •  09 Iulie 2019, 18:44

Messi este doar cel mai bun jucător din istorie,( a Barcelonei,desigur) pe când Maradona a fost un Zeu al Fotbalului.

francescoli1974
francescoli1974  •  09 Iulie 2019, 18:40

Vorbesc unii pe aici numai aiureli, Maradona a tras Argentina după el și a jucat două finale de Campionat Mondial, câștigând una și eliminând de unul singur ,Anglia, spre deosebire de Messi care la națională a fost un oarecare mai mereu.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează