INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA / ”SFERTURI” / BRAZILIA - PARAGUAY 0-0, 4-3 (D.P)

Brazilia s-a răzbunat la penaltyuri! După 12 ani în semifinalele Copei América. „Nenorocita de minge a ținut cu mine acum!” 

Brazilia
(foto: Guliver/Getty Images)
Brazilia (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2019 09:20

Brazilia a învins la 11 metri Paraguay, cea care o eliminase de două ori în „sferturi” la loviturile de departajare, în 2011 și 2015. Gabriel Jesus, care ratase ultimul penalty, a înscris acum golul decisiv.

Aceasta este Brazilia suferinței. A doua oară fără gol în patru meciuri la Copa América (după 0-0 cu Venezuela). A avut 70 la sută posesie, a șutat de 25 de ori, de opt ori pe poartă, a avut superioritate numerică mai mult de o jumătate de oră (Balbuena, eliminat în minutul 57), dar tot nu a înscris. Și a ajuns la penaltyuri cu Paraguayul. Ceea ce nu era deloc o veste bună la Porto Alegre. Pentru Seleção, părea un blestem să joace un sfert de finală împotriva Paraguayului.

  • La turneul din 2011, în Argentina, a pierdut (0-2), după ce a ratat toate cele patru lovituri de pedeapsă: Elano, Thiago Silva, André Santos, Fred.
  • Patru ani mai târziu, în Chile, a fost învinsă din nou (3-4). Doi au greșit atunci: Everton Ribeiro și Douglas Costa.

În 2007 a fost ultima oară campioana AmSud

Aseară, Firmino a tras pe lângă poartă. Dar Gabriel Jesus, care eșuase la 11 metri în ultima partidă din grupă (5-0 cu Peru), a transformat penaltyul decisiv. „Nenorocita de minge a ținut cu mine acum”, a declarat atacantul lui City. „Am fost furios că am ratat la jocul precedent, eram supărat pe mine, pentru că am tras prost. Știam însă că va veni și ziua în care îmi voi lua revanșa. Aveam încredere că voi marca. M-am uitat la portar până în ultima clipă, am văzut că plonjează în stânga și am ghidat balonul în direcția opusă”. 

Pentru prima oară după 12 ani, Brazilia e în semifinalele competiției. În 2007, a și câștigat-o. Ar fi a noua victorie a naționalei auriverde la Copa América. 

„La un asemenea nivel, e absurd să joci pe un teren atât de prost. Ai nevoie de trei atingeri de fiecare dată când primești mingea. Spectacolul este afectat”
Tite, selecționer Brazilia

Richarlison s-a îmbolnăvit de oreion

O veste neașteptată pentru selecționerul brazilian Tite. Richarlison a ieșit din lotul pentru „sfertul” cu Paraguay chiar în ziua meciului, după ce s-a îmbolnăvit de oreion. A fost izolat de grup, dar încă face parte din lot. Nu a fost trimis acasă. Tite i-a făcut o surpriză. A luat legătura live cu el prin Skype în vestiar, chiar înaintea partidei. Și atacantul le-a transmis colegilor un mesaj de încurajare. Nu e primul jucător care face oreion în ultimul timp. Francezul Terrier, unul dintre titularii albaștrilor la U21, a ratat turneul final de tineret din cauza acestei boli infecțioase. 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează