INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COLUMBIA - CHILE 0-0, 4-5 PEN.

COPA AMERICA / Infailibilă la 11 metri! Chile a învins la penalty-uri Columbia, 5-4, și merge în semifinale

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 iunie 2019 13:00

Chile, campioana Americii de Sud, a supravieţuit unei noi loterii a penaltyurilor, transformând fără greşeală, 5 din 5 cu Columbia, după ce la finalul celor 120 de minute scorul a fost 0-0. Dar chilienii au avut la São Paulo două goluri anulate cu VAR pentru decizii la limită.

Câştigătoarea ultimelor două ediţii ale competiţiei îşi continuă cursa de apărare a coroanei. La Sao Paulo, a fost al doilea „sfert” terminat cu scor alb şi decis la loviturile de departajare.

Chilienii s-au dovedit încă o dată infailibili de la punctul cu var - Vidal, Edu Vargas, Pulgar, Aránguiz şi Alexis Sánchez -, reuşind cu Columbia (5-4) a patra calificare consecutivă după penaltyuri, trei la Copa America şi cealaltă la Cupa Confederaţiilor.

Chile, 3 calificări din 3!

Selecţionata lui Rueda putea tranşa însă spectaculosul duel de la São Paulo în 90 de minute. A avut ocazii mai multe, inclusiv două goluri anulate cu VAR pentru decizii la limită: reuşita lui Aranguiz (15), la ofsaidul lui Beausejour şi apoi (71) din cauza unei atingeri involuntare cu mâna a lui Maripan.

„Los Cafeteros” părăsesc turneul fără înfrângere şi gol primit, după ce câştigaseră grupa, Tesillo fiind unicul care n-a nimerit poarta de la punctul fatidic. Şi a fost a treia situaţie din trei faze eliminatorii în care Chile se impune la Copa America!

16 din ultimele 17 lovituri de departajare au fost transformate de chilieni. Doar Arturo Vidal a ratat în 2016

95 de ani sunt de când o echipă fără gol primit n-a mai plecat de la Copa America fără să ia titlul, Argentina în 1924

23 din ultimele 25 de meciuri la Copa America au fost pierdute la 11 metri de echipa ce a ratat prima. Numai Brazilia (2005) şi Chile (2016), ambele contra Argentinei, au contrazis regula

Citește și:

COPA AMERICA / Presa din Argentina îi cere lui Messi să se trezească în semifinala cu Brazilia » Fotbalistul răspunde: „E rușinos să joci în aceste condiții!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează