INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA - ARGENTINA 2-0

COPA AMERICA. Messi atacă furibund: „Brazilia manipulează totul. Arbitraj absurd, i-a favorizat tot meciul”

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 10:25

Lionel Messi, 32 de ani, căpitanul „pumelor”, a reclamat două penaltyuri în înfrângerea din semifinalele Copei America, Brazilia-Argentina 2-0: „S-au tot chinuit să le caute toată competiţia, însă acum nici n-au consultat VAR. Numai nouă ne-au dat cartonaşe. Am fost furaţi şi asta ne doare!”.

Argentina a dat-o din nou în bară la Copa América, părăsind competiţia din semifinale. De data asta, chiar şi la propriu, prin Agüero şi Messi, într-un SuperClásico terminat cu succesul Braziliei (2-0) şi cu mare scandal.

Căpitanul „pumelor” a criticat ca niciodată arbitrajul, atacând dur CONMEBOL:

„E complicat să câştigi când Brazilia joacă acasă, întrucât controlează tot. Arbitrul a favorizat-o tot meciul. Am avut două penaltyuri clare, la Kun şi Otamendi, dar nici nu s-a obosit să consulte VAR! Ne-a spus să fim calmi şi şi-a bătut joc de noi”.

0 victoriia bifat Argentina în partidele oficiale în Brazilia. "Pumele" n-au mai cucerit vreun trofeu din 1993

„Nu ne-au fost superiori”

„Puricele” şi-a continuat discursul devastator:

„Am jucat foarte bine şi nu meritau să câştige. Însă tot efortul nostru a fost degeaba, toate rahaturile au fost pentru ei. Zambrano nu a fost corect, ne-a acordat doar nouă cartonaşe, lor deloc. A condus absurd, n-a văzut faulturile lor criminale, henţurile. Am avut posesia, nu ne-au fost superiori şi ne-au dat primul gol din nimic, pe o acţiune izolată. La al doilea contraatac au pornit după un 11 metri nesancţionat. Este o lipsă de respect şi sper să schimbe ceva CONMEBOL, deşi nu prea cred”.

„A viciat rezultatul”

Şi selecţionerul Scaloni a dat vina pe centralul ecuadorian:

„Arbitrul a influenţat rezultatul şi n-a fost deloc la înălţimea meciului. Ne-a umplut de cartonaşe, punând presiune astfel pe jucători în duelurile unu la unu. Lui Tagliafico asistentul îi spunea întruna că are galben. VAR a strălucit prin absenţă. Cum să nu vezi faultul clar al lui Arthur la Otamendi? Dar ce-a făcut asistentul video la ambele faze controversate în careul lor? Nimic!”.  

Gabriel Jesus şi Firmino, cu câte un gol şi un assist, au condamnat Argentina în jocul de la Belo Horizonte. 

"La faza premergătoare celui de-al doilea gol, am simţit cum m-a lovit Dani Alves. Cred că e ceva necurat la mijloc, pentru că până acum VAR a funcţionat bine. Acceptăm să pierdem, dar să fim arbitraţi corect"
Kun Agüero, atacant Argentina

„Dacă trebuie să continuu să ajut echipa naţională într-un fel sau altul, o voi face, pentru că mă simt bine în acest grup. Dincolo de acest eşec, viitorul arată bine şi Argentina are o bază solidă pentru a creşte”
Leo Messi, căpitan Argentina

0 goluri a primit Brazilia la acest turneu. De la venirea lui Tite, Selecao a ţinut poarta închisă în 32 din 41 de meciuri

2 goluri,cu Nicaragua, şi un penalty transformat cu Paraguay are Messi la naţională în 2019. Înscrie sau dă un assist în medie la 165 de minute. La Barcelona a făcut-o la 65 de minute, 30 de goluri şi 7 assisturi

Citește și:

VIDEO+FOTO Leo Messi, OUT de la Copa America » Brazilia defilează acasă în fața Argentinei, 2-0, și se califică în finală

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
blatistu12
blatistu12  •  04 Iulie 2019, 08:41

Adevarul e clar,11 m clar la Arthur,loveste cu cotul direct in gatul lui Otamendi locvitura de karate.,inainte de golul 2 al Braziliei.Inainte de goul 1,fault clar la Aquero.Nu stiu de ce nu a consultat arbitru VAR.

10154976492293690
Szasz Andrei  •  03 Iulie 2019, 19:20

Sa vezi ca o sa ia Argentina Copa in anul imediat urmator retragerii lui Leo din nationala ! Sic ! Daca e sa nu ii iasa sa castige un trofeu cu Argentina, apoi nu iese si gata !

alenb
alenb  •  03 Iulie 2019, 17:32
Postat de amicu pe 03 Iulie 2019, 17:11

tu ai vazut macar 10min dim meci? Are dreptate. Otamendi primeste un cot in gat in careu si arbitrul se face ca cere VAR, toata lumea se asteapta la VAR si nimic. Un ***, ca si cel ce si-a batut joc de Romania la meciul cu Germania. Degeaba ai VAR daca arbitrul este rau intentionat

Cu ce, mai exact, si-a batut joc de noi arbitrul in meciul cu Germania? Ca a consultat VAR si ne-a dat penalty pe care multi l-ar fi trecut cu vederea? In rest arbitrajul a fost foarte bun, faptul ca am venit noi *** romanesti batand apropouri referitor la penaltyul Germaniei, desi reluarea a aratat clar ca tinerea s-a prelungit in careu, este specifuc natiei noastre. Germania a fost superioara si a meritat victoria, in repriza 2 ne-au facut sac de box.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează