INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMII

Champions League, surclasată! Ce competiție oferă cel mai mare premiu din lume pentru câștigătoare: NU e organizată de țările arabe

Copa Libertadores
Copa Libertadores

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 18:08 / Actualizat marti, 19 martie 2024 19:02

Formația care va reuși să câștige Copa Libertadores din acest an va primi un premiu-record! Finala ediției 2024 va fi cea mai bine plătită din lume.

Campioana va primi 23 de milioane de dolari, conform unui anunț făcut de Alejandro Dominguez, președintele Confederației sud-americane de fotbal (CONMEBOL).

Rotaru l-a „liniștit” pe Șumudică: „A greșit perioada. Asta i-am zis”
CSU CRAIOVA
Rotaru l-a „liniștit” pe Șumudică: „A greșit perioada. Asta i-am zis”

Câștigătoarea Copei Libertadores, cel mai mare premiu din lume

Comparând cu premiile din UEFA Champions League, câștigătoarea competiției europene va primi 20 de milioane de euro, echivalentul a 21,7 milioane de dolari.

Dominguez, președintele competiției, a confirmat faptul că premiul a fost mărit cu 5 milioane de dolari în contextul în care este ediția centenară, conform beinsports.

Așadar, finala Copa Libertadores va deveni „cel mai bine plătit meci din lume”. Nu doar campioana va primi mai mult, ci și câștigătoarea unui meci din faza grupelor. Dacă înainte primea 100.000 de dolari pentru victorie, acum va primi 110.000.

Alejandro Dominguez a preluat conducerea CONMEMBOL în 2016, iar premiile au crescut de la suma totală de 70 de milioane de dolari, la 316, bani care „vor fi repartizați în acest ciclu, în ambele competiții”.

Mai mult decât atât, el a adăugat faptul că în Copa Sudamericana se înregistrează o creștere a audienței de 450%, iar audiența din Copa Libertadores a crescut cu 48%. Este „cea mai veche cupă a cluburilor din lume și singura care are propriul nume”, în viziunea președintelui.

Fluminense, victorioasă în Copa Libertadores, ediția din 2023

Fluminense a învins-o pe Boca Juniors în noiembrie 2023, scor 2-1 (1-1 la finalul timpului regulamentar), și a cucerit prima Copa Libertadores din istorie.

Boca era în căutarea recordului continental, trofeul cu numărul 7, cel care ar fi adus-o la egalitate cu Independiente, cea mai titrată formație a Americii de Sud. Fluminense, cu o defensivă condusă de veteranii Felipe Melo și Marcelo, voia și a obținut prima distincție.

Nu mai am cuvinte, sunt campion cu Fluminense! Ce poate fi mai frumos de atât?! Am câștigat Cupa Libertadores cu Fluminense!

- Felipe Melo, fundaș Fluminense

Citește și alte știri:

Convocat la 18 ani în naționala Angliei, după ce i-a lăsat mască pe toți în Premier League
ANGLIA
Convocat la 18 ani în naționala Angliei, după ce i-a lăsat mască pe toți în Premier League
Un internațional brazilian riscă 4 ani de suspendare » Poate fi acuzat de fraudă! Ce a declarat la tribunal
BRAZILIA
Un internațional brazilian riscă 4 ani de suspendare » Poate fi acuzat de fraudă! Ce a declarat la tribunal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  20 Martie 2024, 08:47

Surclasata cu 23 de milioane fata de 21,7? In finala castigatoarea isi va surclasa adversara cu 5-4 la penalty-uri? Felicitari pentru click, va mai luati ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danutcornel
danutcornel  •  19 Martie 2024, 19:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

costelo
costelo  •  19 Martie 2024, 19:12

Castigatoarea play-off-ului din Championship e recompensata cu 120 de milioane de euro, e un articol mincinos.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează