INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2022

Coreea de Sud, a 15-a echipă calificată la Cupa Mondială din Qatar

Articol de GSP - Publicat marti, 01 februarie 2022 23:46 / Actualizat marti, 01 februarie 2022 23:58

Coreea de Sud este a 15-a echipă calificată la Cupa Mondială din Qatar, după victoria de astăzi, scor 2-0, contra Siriei. Pentru sud-coreeni este a zecea calificare califcare consecutivă la un turneu final.

Coreea de Sud, a 15-a echipă calificată la Cupa Mondială din Qatar

Fără cel mai important jucător, Heung-Min Son, absent din cauza unei accidentări, Coreea de Sud s-a impus în deplasare, scor 2-0, împotriva Siriei. Sud-coreenii s-au impus grație reușitelor lui Kim Jin-Su (53) și Kwon Chang-Hoon (71). După această victorie, Coreea de Sud ocupă locul secund în grupa A, care asigură calificarea directă, cu 20 de puncte, la 11 lungimi în fața Emiratelor Arabe Unite, cu doar două meciuri rămase de disputat.

Emiratele Arabe Unite rămân angrenate în lupta pentru locul 3, care duce la un baraj contiental, contra locului 3 din grupa B. Contracandidatele pentru această poziție sunt Liban (6 puncte) și Irak (5 puncte).

Grupa B din preliminariile asiatice este dominată categoric de trei echipe: Arabia Saudită (19 puncte), Japonia (18 puncte) și Australia (14 puncte, 1 meci mai puțin disputat), dar niciuna nu a reușit încă să obțină calificarea. Pe locul 4 se află Oman, cu doar 7 puncte

Acum, știm 15 naționale calificate la turneul final care se va disputa între 21 noiembrie și 18 decembrie: Qatar (gazdă), Germania, Danemarca, Brazilia, Franța, Belgia, Croația, Spania, Serbia, Anglia, Elveția, Olanda, Argentina, Iran și Coreea de Sud.

Semifinala din 2002, apogeul Coreei de Sud la Cupa Mondială

Coreea de Sud nu a ratat niciun turneu final de campionat mondial din 1986, în Mexic. Cel mai bun rezultat l-a obținut în 2002, la ediția pe care a găzduit-o împreună cu Japonia, unde reușea să ajungă până în semifinale, fiind eliminată de Germania, scor 0-1.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close