INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PAOK

CORESPONDENȚĂ DIN SALONIC // VIDEO Campionul Greciei, Fernando Varela, despre criza de la FCSB: „N-a mai luat titlul de când eram eu acolo?”

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2019 19:07

Fernando Varela face parte din grupul fotbaliștilor foarte iubiți ai lui PAOK Salonic. Africanul are melodiile sale care îi sunt cântate de fanaticii ultrași ai alb-negrilor, a fost sufletul celebrării titlului pe străzile de lângă Turnul Alb.

Iar Răzvan Lucescu a avut încredere uriașă în el, fundașul de 31 de ani a fost unul dintre pilonii lui de bază în realizarea performanțelor din Grecia.

"A avut" fiindcă drumurile lui Varela se vor despărți de club în această vară, el fiind foarte aproape de o înțelegere financiară mult mai consistentă în China.

Poate tocmai de aceea, jucătorul din Capul Verde a sărbătorit pătimaș duminică noaptea cu fanii. A fost singurul străin din lotul lui PAOK înfășurat în steagul țării sale. Și s-a bucurat de fiecare moment.

Un stelist în mulțime

"A fost fantastic, sunt împlinit cu acest titlu de campion. A fost și mai frumos că am și marcat. Nu mai dădusem gol de multă vreme. Iubesc PAOK Salonic și pe fanii ei. Ce va fi din vară? Vom vedea, acum mă bucur pentru o performanță fantastică și sunt atent la ultima etapă de campionat și la meciurile din Cupa Greciei", a povestit Varela.

Fernando este unul dintre jucătorii ce-au contribuit din plin la ultimul titlu luat de FCSB, în ediția 2014/2015. Tocmai de aceea, un român din mulțime, duminică noaptea la Salonic, a încercat să-i paseze un tricou cu sigla roș-albaștrilor! Diplomat, știind unde joacă și cine-l plătește acum, Fernando a zâmbit, i-a făcut omului cu mâna, dar a preferat să rămână "îmbrăcat" cu steagul țării sale.

 paok campioana 2

"Capul sus și poate la anul"

"Eu mai țin legătura cu steliștii, uite, vorbesc cu Lucian Filip. Mă mai uit la meciurile Stelei, am încredere în băieți că mai pot fi campioni, deși timpul se scurge în defavoarea lor.

Capul sus și dacă nu reușesc anul acesta, atunci să încerce sezonul viitor. N-au mai câștigat titlul de când eram eu acolo? Ghinion. Eu am încercat să-mi fac treaba cât am putut de bine și sper, poate, că fanii echipei nu m-au uitat.

Eu îi port în suflet, îi respect și le urez numai bine. De fapt, Steaua e în sufletul meu, are un colț acolo", a spus apărătorul care a fost și căpitanul roș-albaștrilor.

Comparația cu Teixeira

Se mai vede vreodată jucând pentru bucureșteni? "Eu am o vârstă, Steaua nu cred că mai are nevoie de mine, eu pot fi doar suporterul de la distanță al acestei formații. Ce spui, că Teixeira are 38 de ani și mai joacă acolo? Păi, el joacă ofensiv, e altceva și nici n-am calitatea lui, el este complet.

Ca fundaș e mai dificil să faci față la cel mai înalt nivel de la o anumită vârstă încolo. Aici, la PAOK, m-am completat foarte bine cu colegii, a fost o muncă de echipă titanică. Steaua are nevoie de tot ce se poate mai bun și sunt sigur că va ajunge din nou la nivelul grupelor Champions League", a încheiat fundașul. Limba română o stăpânește în continuare foarte bine și vorbește fluent! 

2015este anul în care Varela a luat titlul de "Fotbalistul străin al anului" în Ancheta Gazetei Sporturilor

5 trofeeare cu FCSB: două titluri de campion, o Cupă a României și două Cupe ale Ligii

10 goluriși 13 assist-uri a reușit pentru roș-albaștri în 82 de partide în toate competițiile în perioada 2013-2016

1.250.000 €a plătit Gigi Becali Vasluiului în 2013 să-l transfere pe Fernando

6.000.000 €a refuzat patronul FCSB din partea Malagăi în 2015 ca să-l cedeze pe african

"PAOK și pâinea uscată"

Suporterii lui PAOK divinizează echipa lor de suflet. Nu sunt cuvinte mari, expresii precum "PAOK ești religia mea" sau "Ești totul pentru mine" apar în cântecele fanilor, inclusiv în cel oficial. Una dintre melodiile de suflet ale alb-negrilor se intitulează "PAOK kai ksero Psomi" și îi face pe fani să țopăie de fericire.

Un ritm alert, o melodie specifică comunității ponticos. Din care face parte și patronul Ivan Savvidis, ruso-ponticos. Tocmai de aceea îi este dedicată și a fost pusă la stadion, atunci când a venit să celebreze titlul cu jucătorii săi.

"Titlul ar fi «PAOK și pâine uscată». Adică, se spune în melodie, ceva de genul: «PAOK ești viața mea, îmi voi cumpăra bilete, abonamente, chiar să rămân fără bani și să mânânc doar pâine uscată!». Cei din zonă sunt nebuni după acest club", au povestit prietenii lui Lucescu.

Vezi mai jos melodia despre care e vorba:

VEZI ȘI:

EXCLUSIV Răzvan Lucescu despre cum a trăit primul titlu de campion, cu PAOK: „Voiam să-mi iau ghiozdanul și să fug! Simt că pot călca pe nori”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
lucghencea
lucghencea  •  23 Aprilie 2019, 23:08

Doar cate unii mai iau in dispret decizia definitiva a ICCJ . Nu si Stelistii Veritabili . Nu suntem suporterii ai aceluiasi club si nu ne place cash-ul din pipera. Nu va vrem in Ghencea .

juliusmad
juliusmad  •  23 Aprilie 2019, 23:02
Postat de lucghencea pe 23 Aprilie 2019, 23:02

FC.Fcsb nu a fost nu e si nu va fi niciodata STEAUA Bucuresti iar toti jucatorii de dupa 2003 cand sectia de fotbal a clubului militar din Ghencea a fost inchisa si in locul ei a iesit la rampa o grupare impostoare , niciunul din sportivii clubului acela nu va fi mentionat in istoria clubului STEAUA Bucuresti . Incepand cu Dica si Nicolita si terminand cu Varela .

:))) esti la ora de comedie? :)))

lucghencea
lucghencea  •  23 Aprilie 2019, 23:02

FC.Fcsb nu a fost nu e si nu va fi niciodata STEAUA Bucuresti iar toti jucatorii de dupa 2003 cand sectia de fotbal a clubului militar din Ghencea a fost inchisa si in locul ei a iesit la rampa o grupare impostoare , niciunul din sportivii clubului acela nu va fi mentionat in istoria clubului STEAUA Bucuresti . Incepand cu Dica si Nicolita si terminand cu Varela .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează