INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA ÎN CARANTINĂ

CORONAVIRUS // Marius Marin, românul care trăiește și joacă în Italia: „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”

Articol de GSP - Publicat joi, 12 martie 2020 14:43

Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un  film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19.

Italia a fost închisă. Total! Anunțul făcut aseară de autorități a transformat „Cizma" într-un teritoriu izolat complet din cauza pandemiei de coronavirus. Fotbalul n-are cum să facă excepție, iar Marius Marin, internațional U21, fotbalist la Pisa, formație de pe coasta de Vest a Italiei, a vorbit despre cum au fost ultimele zile pentru el.

- Te salut Marius, voiam să știm de tine, cum ești?
- Salut, uite sunt bine, pe acasă. Mă adaptez la condiții, ce să fac?

- Condiții tot mai aspre, nu? Ce mesaje primiți?
- Așa e normal cred. Ni se spune să fim liniștiți că se va rezolva totul. Iar campionatul se va relua pe 3 aprilie.

- Chiar crezi? Până ieri cum stăteau lucrurile pentru voi, fotbaliștii? 
- Ne antrenam cu autorizația Guvernului. Separați, câte 11 persoane. În vestiar stăteam la un metru distanță. Ni se măsura febra la intrarea în stadion, din nou la ieșire.

- Și în afara fotbalului?
- Ce se vede și pe la televizor. Aveam voie să mergem doar la supermarket și farmacie. Pe lângă terenul de la antrenament. La market toată lumea e cu mască, intră câte 5 persoane. Așteaptă fiecare să termine cumpărăturile și apoi intră următoarea serie. Există o foaie pe care suntem notați, nume plus semnătură. E ordinul Guvernului. Ni se dă și nouă o foaie, iar dacă suntem opriți de poliție o arătăm că n-am mers în altă parte. 

"La început credeam că-i o joacă, dar după ce vezi poliția la fiecare colț..." 

- Legat de echipa națională U21, nu cred că se mai pune problema să vii... 
- Am primit convocarea. Dar apoi m-au anunțat că există posibilitatea să nu mergem. După anunțul de aseară cred că e clar. Sperăm să se schimbe ceva până la finalul lunii, dar e greu de crezut în condițiile date. 

- Ți-e teamă în vreun fel?
- La început credeam că e doar o joacă, dar când vezi poliția la fiecare colț îți dai seama că nu-i o situație ok. Spre exemplu, la farmacie când mergi, trebuie să intre câte un om, farmacista are mască și o cască specială de protecție. În mare parte trebuie să stăm la un metru unul față de celălalt. 

- Pare ca în filme...
- Chiar mă gândeam înainte. Mă mai joc Call of Duty (n.r. joc shooter first-person plasat în vremuri de război) și seamănă destul de mult atmosfera.

- Ești la curent cu ce se întâmplă în România?
- Da, am văzut. E bine că România, spre deosebire de Italia, a reacționat rapid și nu sunt multe cazuri. Asta e situația, îmi pare rău că nu pot juca din nou pentru națională, însă sănătatea e pe primul plan și asta doresc tuturor. 

- Vorbești cu cineva de la lot?
- Cu domnul Adrian Mutu încă n-am vorbit, dar țin permanent legătura cu team managerul de la U21. S-a întâmplat totul foarte repede. În câteva zile au închis orașele Milano și Padova, acum s-a închis toată Italia.

- La echipa ta cum stau lucrurile? 
- Era o atmosferă bună înainte de ce s-a întâmplat. Am câștigat derby-ul cu Livorno, aveam obiectiv evitarea retrogradării, dar suntem mai sus, la 4 puncte de play-off.

- Antrenamentele sunt normale? Sau ceva de întreținere și atât?
- În mare parte, normale. Forță, alergare, tehnică. Lucrăm chiar și tactic. 

- Crezi în posibilitatea să se tragă linie acum și să se termine campionatul așa?
- Nu cred. Campionatul se va relua pe 3 aprilie. Probabil pandemia va fi oprită, dar vor mai fi cazuri. Dacă nu se rezolvă tot, bănuiesc că se va juca fără suporteri.

- Vorbești cu ceilalți fotbaliști români din Italia? 
- Da, am vorbit cu Mogoș și cu Dragomir. Sunt bine amândoi. Nu ne gândim la aceste probleme, încercăm să ne păstrăm calmul și să ne gândim la fotbal.

- Cum decurg zilele tale?
- Stau numai în casă, merg la antrenament, mă rog, mergeam până ieri. Mă întorc și cam asta e. Dimineața mă trezesc, fac puțină forță, îmi pregătesc prânzul, merg la antrenament, vin acasă, mă odihnesc, iau cina, eventual mă mai joc puțin pe PlayStation și apoi la somn.

- După decizia anunțată că se închide totul ce vi s-a zis?
- Avem liber toată săptămâna, iar luni suntem așteptați la antrenament, dacă nu se mai întâmplă ceva.

11e locul ocupat de Pisa, echipa la care evoluează Marius Marin

12.400 de cazuride coronavirus au fost înregistrate în Italia, fiind peste 800 de decese

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS // Liga Campionilor și Europa League, suspendate!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
aberescu
aberescu  •  13 Martie 2020, 00:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  12 Martie 2020, 16:34

Ptiii, astia se cred actori ;))))))))))))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează