INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS // Toată Italia a fost închisă, dar meciurile din Champions League și Europa League se joacă

Articol de - Publicat marti, 10 martie 2020 11:00

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a extins aseară zona protejată, aprobând interzicerea sportului până pe 3 aprilie. Există derogare pentru disputarea cu porţile închise a partidelor europene din Peninsulă.

Italia a activat planul de urgenţă maximă în lupta cu epidemia de coronavirus. Premierul Giuseppe Conte a extins zona roşie de la Lombardia şi cele 14 provincii la întreaga ţară, care a devenit astfel teritoriu protejat, unde nu poate intra şi de unde nu mai iese nimeni decât în condiţii speciale.

Sportul s-a oprit complet până pe 3 aprilie, un decret urmând să fie dat astăzi, iar în Serie A, unde aseară s-a jucat Sassuolo - Brescia 3-0 (cu Vlad Chiricheş revenit ca rezervă la gazde după aproape cinci luni!), se amână următoarele două etape.

Juve - Lyon pe teren neutru?

Totuşi, există o derogare oferită fotbalului, astfel încât meciurile cluburilor peninsulare în cupele europene să aibă loc, cu porţile închise ori, în cel mai rău caz, pe teren neutru. 

În Ligă, Atalanta joacă diseară la Valencia cu porţi închise, Barcelona - Napoli aproape sigur va fi programat săptămâna viitoare tot fără spectatori. La fel, Juventus - Lyon, deşi a apărut varianta mutării partidei undeva mai către sudul Italiei sau chiar în Malta!

Bundesliga, Ligue 1 şi Primera, fără fani

UEFA a anunţat oficial că şi FC Sevilla - AS Roma, şi Inter - Getafe, de joi în „optimile" Europa League, vor fi jucate cu porţile închise, împreună cu Olympiakos - Wolverhampton. Deşi RB Leipzig - Tottenham va avea fanii normai în tribune diseară, nemţii pregătesc deja, pentru etapa din weekend, în Bundesliga interzicerea spectatorilor, astfel că returul din Ligă Bayern - Chelsea, de pe 18 martie, să fie cu tribune goale.

O măsură similară e discutată insistent şi de Liga spaniolă pentru runda din Primera de la finalul săptămânii în curs, iar Ligue 1 deja s-a pus de acord cu cluburile pentru a trece la partide private de public din etapa următoare.

545 de morţis-au înregistrat din cauza epidemiei de coronavirus şi peste 16.000 de persoane sunt infectate sunt în Europa

VEZI ȘI:

Mărturia șocantă a fostului star de la Real Madrid și AS Roma » Bea și 10 beri pe zi: „Nu mai aveam chef să intru pe teren”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează