INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Un jucător suedez, mărturie zguduitoare despre coșmarul COVID-19: „Îmi venea să-mi smulg pielea. Atunci a început infernul”

”Nu am trăit niciodată ceva atât de înfricoșător”, povestește suedezul Kamal Mustafa +30   FOTO
”Nu am trăit niciodată ceva atât de înfricoșător”, povestește suedezul Kamal Mustafa

Articol de - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 18:21

Kamal Mustafa, 28 de ani, jucătorul lui IK Oddevold, a fost diagnosticat cu coronavirus și afirmă: ”Nu am trăit niciodată ceva atât de înfricoșător”.

Suedia este una dintre puținele țări europene care au ales să continue viața fără izolare. Școli deschise, restaurante deschise, oamenii mergând la serviciu sau plimbându-se pe străzi. Totul e aproape normal în plină pandemie. 

Chiar dacă cei mai mulți specialiști scandinavi insistă de peste o lună ca Guvernul să impună toate restricțiile, nimic nu s-a întâmplat. Stefan Löfven, din 2014, premierul țării, a recunoscut că a greșit. Doar a recomandat distanțarea socială și nu a fost respectată. Iar acum, s-a ajuns la 12.540 de cazuri de coronavirus și 1.333 de victime.

"Atunci a început infernul" 

Unul dintre cei infectați este fotbalistul Kamal Mustafa, 28 de ani, de la IK Oddevold. Acesta și-a povestit coșmarul. "Timp de mai multe săptămâni, am avut mai multe simptome, dureri în gât, pierderea gustului și mirosului, febră ridicată. Pe 3 aprilie, am chemat salvarea", a declarat Mustafa pentru cotidianul Göteborgs-Posten. A fost internat la spitalul Mölndal, din Göteborg. "Atunci a început infernul. 

Nu-mi amintesc nimic din acea zi, când m-au adus la spital. Doar că îmi venea să-mi smulg pielea, frigeam pur și simplu", a afirmat acesta. "Asistentele mă urmăreau permanent. Nu văzusem atâtea seringi și ace în toată viața mea".

"Atunci am intrat în panică"

Mustafa și-a amintit: "Îmi era foarte rău. Priveam la dreapta, vedeam oameni puși pe aparatele de respirat. Mă uitam în stânga, la fel. Atunci am intrat în panică. În general, nu mi-e frică de nimic, dar acest sentiment pe care îl trăiești înconjurat de medici, asistente, anesteziști... 

Niciodată n-am mai simțit ceva atât de înfricoșător". Fotbalistul, care a stat trei zile la terapie intensivă între viață și moarte, este încă în spital.

Premierul Suediei: "E iresponsabil" 

Stefan Löfven, prim-ministrul Suediei, s-a înfuriat când a aflat că pe 18 aprilie începe un turneu de fotbal feminin, "Bătălia Stockholmului", cu patru echipe din capitală (Hammarby, Djurgaarden, AIK și Brommapojkarna. 

Și că formațiile masculine se pregătesc de primele amicale. "E iresponsabil. Iubesc fotbalul și mă uit la meciuri de câte ori am ocazia, dar acum nu e momentul potrivit. Nu e nevoie de fotbal", a declarat Löfven în Aftonbladet, "Jucătorii se pot infecta unii pe alții sau se pot accidenta. Alții chiar au nevoie de acele locuri din spital".

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

FOTO. Impactul devastator al COVID-19 pe mapamond:

+26 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus în sport:

COVID-19. Norman Hunter, legenda cu 726 de meciuri la Leeds, a murit de coronavirus

Fatih Terim, confesiune emoționantă după ce a scăpat de coronavirus: „Uite ce a făcut virusul! Niciun ego nu mai are sens acum”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10159830934447796
Dorin Boro Boro  •  18 Aprilie 2020, 11:53

E groaznic pentru cei loviti si panica ii cuprinde pe toti. Suedia are o forma permisiva dar adevarul este ca oamenii asculta de recomandarea de izolare si distantare sociala. Voluntar! Transportul in comun este evitat, a circula in orase este simplu, nu sunt cozi ! Masinile sunt parcate la domiciliu. Parcari uriase in orase sunt goale 75%. In magazine panouri de plexiglas la casele de plata. Nu se poarta masca dar oameni stau la distanta. La terenurile de golf lume multa dar nimeni nu da noroc, nu atinge steagul sau greblele din gropile de nisip( sunt de fapt luate de acolo) . 0 contact. Suedezii din definitie sunt mai asociali , nu dau noroc si saluta de la distanta. Da se merge la restaurant , la lunch dar se sta la mese diferite si distanta. Peste tot dezinfectante.. Scolile nu sunt oprite dar poti sta acasa daca ti-e frica. Parintii pot lua 3 saptamani concediu de boala fara sa prezinte certificat. Omul hotaraste nu guvernul. Problema infectarii a fost ca au foarte multe case de batrini cu oameni peste 80 de ani si cand ajunge virusul acolo prin personal, obiecte, e prapad. 30 la suta din morti sunt din casele de batrani. In Stockholm 2 din 5 sunt emigranti batrani care nu respecta regulile de izolare. Staisticile nu spun niciodata totul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează