INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Corupția decapitează Bundesliga! Un ceas de lux primit a dus la demisie la nivel înalt: același „cadou” ca în cazul Prunea-Sandu!

Reinhard Grindel, fostul președinte DFB
Reinhard Grindel, fostul președinte DFB

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2019 17:12

Președintele Federației Germane de Fotbal, Reinhard Grindel (47 de ani), a demisionat după ce a fost aspru criticat ca urmare a afirmațiilor privind câștigurile nedeclarate. Mai exact: primirea drept cadou a unui ceas de lux. Asta a adus o avalanșă de critici la adresa sa.

Grindel, care promisese transparență atunci când a preluat Federația, a primit cadou un ceas de lux în valoare de 6000 de euro de la Grigoriy Surkis, vicepreședinte și membru CEx la UEFA.

„Domnul Surkis nu a avut niciun interes financiar pentru DFB (federația germană), niciodată nu mi-a cerut vreun sprijin pentru că am primit acest ceas”, și-a justificat Grindel cadoul.

Numit președinte al DFB în 2016, Grindel a avut astfel cel mai scurt mandat din istoria de 114 ani a Federației Germane de Fotbal. Mai mult, Grindel a fost acuzat săptămâna trecută de Der Spiegel pentru faptul că nu a declarat venituri suplimentare de 78.000 de euro.

Ceasurile, subiect de controversă și la noi

În campania electorală pentru șeifa FRF din 2018, Răzvan Burleanu a publicat pe blogul o serie de dezvăluiri despre cum a semnat Lupescu niște plăți făcute de FRF pentru ceasuri în valoare de 30.000 de euro.

Atunci, Mircea Sandu ar fi aprobat ordinele de plată. De asemenea, tot Burleanu a dezvăluit atunci cum Prunea ar fi cumpărat 3 ceasuri de lux în aceleași condiții.

„Burleanu a găsit niște documente, dar nu știe ce-i cu ele. Celebrele ceasuri au fost luate pentru întâlnirea care a fost la București înainte de realegerea lui Michel Platini (n.r - în fruntea UEFA). Am fost implicat direct, toți membrii din Europa de Est au fost aici. Ceasurile au fost pentru cei mai buni prieteni ai Federației Române de Fotbal”, a spus Florin Prunea, la GSP Live, ezitând să numească persoanele cărora le-a oferit ceasurile de lux.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile ale lui Cornel Dinu: "Aveam un pact secret cu belgienii să ne calificăm împreună" + Mită de 150.000 de dolari pentru arbitri și adversari decontată de oficialii FRF

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
kordell
kordell  •  02 Aprilie 2019, 18:50

In RSR nu-si da nimeni demisia nici daca sunt prinsi cu rata-n gura .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează