INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORUPŢIE

Corupţie în fotbalul din Spania » Două cluburi de tradiţie suspectate de blat! Căpitanul lui Atletico Madrid şi un selecţioner sînt implicaţi

Articol de GSP - Publicat joi, 25 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 25 septembrie 2014 10:54

După scandalurile din Italia legate de meciurile trucate din 2006 şi 2011/2012, acum şi în Spania sînt aceleaşi probleme. 

Direcţia Anti corupţie din Spania anchetează mai multe partide din Primera Division. Jucătorii şi şefii cluburilor Real Zaragoza şi Levante trebuie să se prezinte pe 3 octombrie în faţa unei instanţe de judecată pentru a răspunde acuzelor de meciuri trucate.

AS anunţă că sînt verificate mai multe partide din sezoanele precedente din campionatul Spaniei, care ar fi aranjate pentru ca anumiţi oameni să cîştige la pariuri.

Primul meci suspect este cel dintre Levante şi Real Zaragoza, din 21 mai 2011. Procurorii cred că acest meci ar fi fost trucat, iar la audieri au fost chemaţi jucătorii de la acea vreme, dar şi conducătorii.

Totul a început în urma plîngerii făcute de fostul preşedinte al Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Thebes. Printre cei 20 de jucători care trebuie să dea explicaţii se numără şi Gabi, căpitanul lui Atletico, dar şi Javier Aguirre, actualul selecţioner al Japoniei, antrenor al Zaragozei la acea vreme.

Partida din 2011 a fost cîştigată cu 2-1 de Zaragoza, care s-a salvat astfel de la retrogradare în ultima etapă. Chiar şi Deportivo La Coruna a suspecatat acest meci de blat, ea retrogradînd după acel meci.

AS anunţă că în noiembrie se va adopta un nou Cod Penal, iar pedepsele pentru astfel de infracţiuni sînt mult mai severe.

Alte meciuri suspectate din liga a doua:
Gijon - Tenerife
Lugo - Mirandes
Constance - Hospitalet
Atletico Baleares - Sant Andreu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează