INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Coşmarul lui Stilian » Bulgarul Petrov are leucemie acută la 32 de ani!

Stilian Petrov, căpitanul Bulgariei (centru, în duel cu Dică), la 2-2 cu
Stilian Petrov, căpitanul Bulgariei (centru, în duel cu Dică), la 2-2 cu "tricolorii" la Constanţa în 2006 // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 31 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 martie 2012 21:46

Căpitanul lui Aston Villa a fost diagnosticat ieri, în urma analizelor efectuate după ce sîmbătă acuzase febră mare.

Fotbalul e din nou în stare de şoc. După zile întregi în care jucători, suporteri şi oficiali s-au rugat pentru Fabrice Muamba, salvat miraculos în urma unui stop cardiac suferit pe teren, acum trebuie să-i ţină pumnii internaţionalului bulgar Stilian Petrov. Căpitanul lui Aston Villa, 32 de ani, a fost diagnosticat ieri cu o maladie cruntă: leucemie acută!

Vestea a picat ca un trăsnet! Petrov jucase sîmbătă, la 0-3 cu Arsenal, tot meciul. Dar cum seara a avut febră mare, medicii i-au sugerat să-şi facă şi nişte analize. Iar rezultatele n-au lăsat absolut nici un dubiu. Villa a postat ştirea pe site-ul său oficial şi a asigurat că "Stilian va primi din partea noastră tot sprijinul de care are nevoie pentru a trece cu bine peste această grea încercare".

Bulgarul, anunţă BBC, a fost oprit în spital şi a intrat imediat în tratament: "Fiind vorba despre o formă acută a acestui cancer al sîngelui, înseamnă că boala evoluează rapid, agresiv şi necesită intervenţia imediată".

Abidal, transplant pe 10 aprilie
Petrov îi urmează francezului Eric Abidal pe lista jucătorilor care se luptă cu cancerul. Fundaşul Barcelonei a fost diagnosticat anul trecut cu o tumoare la ficat, a fost operat o dată şi acum se pregăteşte pentru o altă intervenţie. Pe 10 aprilie va primi un nou ficat, de la vărul său.

Ne-a bătut în preliminarii
Stilian Petrov ne-a fost adversar în calificările CE 2008. A jucat cu "naţionala" Bulgariei împotriva "tricolorilor" atît la acel 2-2 de la Constanţa, cît şi în returul de la Sofia, cîştigat de vecinii de la sud de Dunăre cu 1-0. La Euro a mers însă România.

"Stilian va fi supus unor noi teste la Londra. Sper ca boala lui să fie într-un stadiu incipient" (Mihail Iliev, medicul naţionalei Bulgariei)

7,8 milioane de euro a costat-o pe Villa transferul lui Stilian Petrov de la Celtic în 2006

105 selecţii (8 goluri) are Petrov în "naţionala" Bulgariei, în tricoul căreia a debutat în 1998

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dblock
dblock  •  31 Martie 2012, 13:58

Sper sa scape cu viata.. Doamne fereste de asa ceva!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează