INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLONIA

Costel Gâlcă, aproape demis în Polonia după ce a atacat frontal conducerea clubului: „Dacă aș fi știut ce se va întâmpla, aș fi plecat!”

Costel Gâlcă/ foto: Imago Images
Costel Gâlcă/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 02 octombrie 2023 14:15 / Actualizat luni, 02 octombrie 2023 14:34

La jumătatea de an după ce a salvat-o pe Radomiak Radom, Costel Gâlcă are cinci înfrângeri în primele zece etape și e la două puncte deasupra zonei retrogradării. După ultimul eșec, 0-3 cu Rakow, i-a criticat dur pe șefii grupării: „Multe promisiuni, dar nu s-a făcut nimic".

Venit la Radomiak Radom în primăvară, pe 16 aprilie, când echipa era în zona roșie, cu joc slab, înfrângeri și amenințare reală de retrogradare, Costel Gâlcă a salvat-o! A evitat căderea în liga secundă poloneză.

Gigi Becali l-a certat pe Mihai Stoichiță după o nouă amânare în procesul CSA Steaua - FCSB: „Asta înseamnă să nu ai bărbăție”
CSA STEAUA VS. FCSB
Gigi Becali l-a certat pe Mihai Stoichiță după o nouă amânare în procesul CSA Steaua - FCSB: „Asta înseamnă să nu ai bărbăție”

Costel Gâlcă, într-o situație critică: „E criză la Radomiak"

Începutul noului sezon nu a adus însă o schimbare și verzii sunt în picaj. Cinci înfrângeri și două egaluri în primele zece etape, locul 12, la numai două puncte deasupra liniei pe care scrie D2.

Ultimul meci, alt eșec, 0-3, care ar fi putut fi 0-4 dacă portarul Albert Posiadala nu ar fi apărat penalty-ul lui Fran Tudor.

Situația lui Gâlcă e teribilă. Ar putea fi demis în orice clipă, iar riscul de a fi concediat e mai mare după declarațiile sale fulminante împotriva conducătorilor clubului. „E criză la Radomiak", a titrat presa locală.

Costel Gâlcă a refuzat o ofertă din Arabia Saudită

La conferință, antrenorul a răbufnit. „Trebuie să așteptăm revenirea jucătorilor accidentați. Îmi pare rău să le spun acest lucru fanilor, dar e adevărul, avem un lot redus. Am sosit aici în vremuri grele, mi s-au făcut promisiuni că totul va fi altfel. Am cerut ajutorul clubului, ajutor pe care nu l-am primit", a afirmat Gâlcă.

Era doar începutul revoltei sale. „Mi-ar plăcea să vă zic că totul este bine, dar nu e. Mi s-au promis schimbări, însă nu s-a schimbat nimic. Nu știu rețeta pentru a îmbunătăți situația, pentru că promisiunile n-au fost respectate. Dacă aș fi știut că se va întâmpla asta, aș fi părăsit probabil clubul".

Jurnaliștii polonezi vorbesc de o ofertă primită de tehnician din Arabia Saudită. Refuzată după discuția cu șefii lui Radomiak.

Costel Gâlcă ar putea fi înlocuit cu fostul selecționer al Poloniei

Oficial, conducătorii grupării au refuzat să comenteze acuzațiile lui Gâlcă, dar off the record s-au plâns de reacția antrenorului, susținând că „i-au împlinit dorințele, cât au permis posibilitățile financiare, fiindcă unele idei ale românului nu se potriveau realității". Sport.pl scrie că "liderii lui Radomiak așteaptă explicații pentru atitudinea lui Gâlcă".

17meciuri a jucat Radomiak cu Costel Gâlcă antrenor: 6 victorii, 3 egaluri și 8 înfrângeri, șase eșecuri fiind în actualul sezon

Următorul meci al verzilor e pe 7 octombrie, cu LKS Lodz. Dar nu ar fi exclus ca tehnicianul să fie demis. Se vehiculează deja un nume: Czeslaw Michniewicz, selecționer al Poloniei la CM 2022, dat afară în weekendul trecut de clubul saudit al lui Tătărușanu, Abha, după numai nouă partide. 

Citește și:

Boom în cupele europene! UEFA și ECA plănuiesc 3 divizii în Europa în viitorul apropiat! Cu retrogradări și promovări între ele
UEFA
Boom în cupele europene! UEFA și ECA plănuiesc 3 divizii în Europa în viitorul apropiat! Cu retrogradări și promovări între ele
Împăcarea cu Napoli » Victor Osimhen a închis conflictul: „Este casa mea, toate acuzațiile apărute sunt false!”
Serie A
Împăcarea cu Napoli » Victor Osimhen a închis conflictul: „Este casa mea, toate acuzațiile apărute sunt false!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
steaua.libera
steaua.libera  •  02 Octombrie 2023, 16:04

Asta inseamna sa ai coloana vertebrala si sa nu fii sluga. E unul din putinii. N-o sa faca prea multi purici pe nicio banca, dar macar va pune linistit capul pe perna gandidu-se ca nu s-a prost ituat profesional.

Ionnix
Ionnix  •  02 Octombrie 2023, 15:23

Asta nu e antrenor frate. Nu stiu cum de pacaleste atatea echipe. Abia deschide gura sa vorbeasca

Vezi toate comentariile (2)
Comentează