FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Costel Pantilimon, despre conflictul cu Mirel Rădoi, de la națională: „M-a făcut să înțeleg că poate unii au deja lucrurile stabilite” + Exemplul de la Manchester City: „Mancini și-a călcat pe orgoliu cu Tevez”

Costel Pantilimon (36 de ani), fost internațional, a vorbit, în direct la GSP Live, despre conflictul pe care l-a avut la echipa națională cu fostul selecționer Mirel Rădoi (41 de ani)
Costel Pantilimon (36 de ani), fost internațional, a vorbit, în direct la GSP Live, despre conflictul pe care l-a avut la echipa națională cu fostul selecționer Mirel Rădoi (41 de ani)

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 10:57 / Actualizat marti, 14 martie 2023 13:56

Costel Pantilimon (36 de ani), fost internațional, a vorbit, în direct la GSP Live, despre conflictul pe care l-a avut la echipa națională cu fostul selecționer Mirel Rădoi (41 de ani). În urma acelui incident, fostul portar și-a anunțat retragerea din echipa națională. 

  • CONTEXT: 
  • La finalul anului 2020, Costel Pantilimon și-a anunțat retragerea din echipa națională. El a invocat un conflict avut atunci cu Mirel Rădoi, care ocupa funcția de selecționer.
  • Motivul conflictului dintre cei doi ar fi fost faptul că tehnicianul nu i-a trimis personal convocarea lui Pantilimon, ci prin intermediul antrenorului cu portarii. Meciurile care urmau să se dispute erau cu Belarus (amical) și Norvegia (în Liga Națiunilor)
  • „Am ținut ca antrenorul de portari să trimită convocările către portarii pe care îi aveam în vedere. Acolo (n.r. - la Pantilimon) a intervenit ceva, că n-ar fi fost sunat direct de mine, o chestie de genul ăsta. Atunci, dacă încearcă astfel de discuții... Cine vrea să vină e binevenit. Iar cine are astfel de discuții și de nemulțumiri, să rămână la echipa de club. I-am spus antrenorului de portari că nu am cum să sun toți cei 50-60 de jucători, pe fiecare în parte. Asta ar însemna că facem telefonul fără fir, iar eu nu voi face altceva decât să stau drepți în fața jucătorilor”, afirma Mirel Rădoi, în 2020

Astăzi, în direct la GSP Live, Costel Pantilimon a relatat întreaga poveste, menționând că nu va face „un caz din lucrul ăsta”. 

Costel Pantilimon, despre conflictul cu Mirel Rădoi de la națională: „Poate unii au deja lucrurile stabilite” 

„Pentru mine e un subiect închis. A fost o situație în care, auzind mai multe declarații și anumite lucruri care se duceau în direcția deja stabilită, m-a făcut cumva să înțeleg că poate unii au deja lucrurile stabilite fără ca ei să poată înțelege tot ce a fost înainte.”.

Costel Pantilimon: „Așa s-a considerat la momentul respectiv, dar eu nu vorbesc prin intermediul antrenorului de portari”

„Cu Mirel a fost foarte simplu. I-am zis că trebuie să vorbesc cu el, pentru că văzusem niște declarații legate de anumite decizii pe care el le-a luat la momentul respectiv. 

Cred că cel mai OK era să vorbesc cu el. Am fost tot timpul genul de jucător care a respectat partea tehnică. Nu am avut conflicte, dar tot timpul am avut cumva pretenția, dorința ca noi să comunicăm, eu fiind un jucător destul de matur și cu o experiență și având un respect față de toată lumea.

Am comunicat așa cum am făcut-o cu fiecare antrenor de la echipa națională și tot timpul am avut o discuție deschisă și am pus lucrurile pe tapet. Așa s-a considerat la momentul respectiv, dar eu nu vorbesc prin intermediul antrenorului de portari. 

Aveam și am o relație foarte bună cu Leo (n.r. - Toader), dar lucrurile pe care Mirel le declarase cu ceva timp înainte... Aș fi vrut să discutăm față în față sau prin telefon. Se putea și așa. Lucrurile erau ușor de acceptat. 

Nu stau și nu o să stau să fac un caz din lucrul ăsta. S-a încercat la momentul respectiv o oarecare poziție de forță. Prin declarația pe care o dăduse la momentul respectiv cumva reiese că e un tip autoritar. 

Eu am spus: «Nicio problemă» Niciodată un jucător nu este mai presus decât întreaga echipă, dar, în același timp, când spui de anumite nume, înseamnă că nu mai e același lucru. Lucrurile se bat cap în cap”, a declarat Costel Pantilimon, în direct la GSP Live. 

Costel Pantilimon, despre un incident de la Manchester City, între Carlos Tevez și Roberto Mancini: „Au vorbit, au pus lucrurile la punct”

Ulterior, Costel Pantilimon a revenit la conflictul avut cu fostul selecționer Mirel Rădoi și a oferit un exemplu de pe vremea când evolua în Anglia, la Manchester City. Acesta a invocat un conflict avut între Roberto Mancini, antrenorul de atunci al „cetățenilor”, și Carlos Tevez, fostul atacant argentinian. 

Totul se întâmpla în septembrie 2011, când Manchester City o înfrunta pe Bayern Munchen, în Germania, într-un meci din grupele Ligii Campionilor, câștigat de nemți cu scorul de 2-0. 

Atunci, Roberto Mancini l-a trimis la încălzire pe Carlos Tevez, când Bayern deja avea un avantaj de două goluri. Argentinianul s-a încălzit pe marginea terenului timp de 35 de minute și, când Mancini a vrut să-l arunce în luptă, acesta a refuzat să joace, invocând faptul că nu bifa decât câteva minute. 

Au urmat schimburi grele de replici între cei doi, în spaniolă, engleză și italiană, după cum a spus chiar Tevez într-un interviu pentru site-ul oficial al lui Manchester City. La două săptămâni de la incident, conducerea clubului englez anunța deschiderea unei anchete. 

Tevez a fost trimis să se antreneze singur și amendat cu suma de 500.000 de lire sterline. Mancini spunea la acea vreme că Tevez nu va mai juca niciodată pentru Manchester City. În decembrie 2011, argentinianul chiar fusese fotografiat jucând golf în țara natală, fără să dea vreun semn că ar fi afectat de excluderea din lotul lui City. 

Cei doi s-au împăcat, în cele din urmă. Tevez a fost reprimit în lotul primei echipe și a contribuit decisiv la câștigarea titlului în Premier League, în vara lui 2012. 

„Eram conduși, ne jucam calificarea. Tevez a ieșit la încălzire, iar Mancini l-a chemat înapoi. Au avut după o chestie. El fusese căpitanul echipei. 

Până la urmă, Mancini și-a călcat pe orgoliu și a înțeles binele pe care Tevez îl poate face echipei, l-a reprimit la echipă și am câștigat campionatul. Au vorbit, au pus lucrurile la punct”, a mai punctat Costel Pantilimon, la emisiunea moderată de Costin Ștucan. 

Citește și: 

Ladislau Boloni dezvăluie detalii surprinzătoare din negocierile cu FRF: „Burleanu a fost înverșunat cu mine”

Diego Simeone, mesaj pentru Xavi după ce a văzut modul în care câștigă Barcelona: „Nu e ușor să faci asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează