INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Dublul-campion din Bundesliga cumpără clubul la care joacă acum, amenințat cu falimentul din cauza coronavirusului!

Jakub Blaszczykowski. foto: Guliver/Getty Images
Jakub Blaszczykowski. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 10:50

Jakub Blaszczykowski (34 de ani), fost campion în două rânduri cu Borussia Dortmund, jucător cu aproape 200 de meciuri în Bundesliga, a decis să achiziționeze Wisla Cracovia, pe care oricum o ajutase financiar la întoarcerea sa acasă. 

Clubul era în pragul falimentului din cauza crizei generate de noul coronavirus

Wisla Cracovia se poate considera norocoasă să aibă în rândurile sale un jucător precum Jakub Blaszczykowski. L-a propulsat în fotbalul mare, iar acum, fostul internațional polonez îi mulțumește salvând-o de la desființare.

Blaszczykowski, 34 de ani, a decis să cumpere întreg clubul, amenințat cu falimentul după declanșarea pandemiei de coronavirus

Detalii despre tranzacție n-au apărut, deocamdată, dar e practic urmarea a ceea ce el a făcut deja pentru Wisla începând de anul trecut, de când a revenit după un periplu prin Germania și Italia, la Borussia Dortmund, Fiorentina și Wolfsburg. 

Inițial, el a ajutat clubul să depășească o perioadă dificilă, acordându-i un împrumut pentru a putea plăti salariile jucătorilor. Totodată, a acceptat să primească doar un salariu simbolic, respectiv 100 de euro pe sezon

Iar acum a devenit primul patron-jucător din istoria fotbalului polonez!

108 selecțiiși 21 de goluri a bifat Blaszczykowski în naționala Poloniei

7 trofeea cucerit Blaszczykowski cu Wisla (1) și cu Borussia Dortmund (6)

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO Cristiano Ronaldo s-a lăsat tuns acasă de iubita Georgina Rodriguez :)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
fcu1948
fcu1948  •  05 Aprilie 2020, 12:57

La fel a procedat si popescu atunci când s-a întors din Germania, a cumpărat Universitatea Craiova care tocmai rămăsese fără 14 jucatori duși de netoiu la dinamu. Sau s-a dus si el la dinamu? Nu mai țin minte exact....

fant0zzi
fant0zzi  •  05 Aprilie 2020, 12:15

La Dinamo este coada, dar nu indrazneste nimeni.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează