INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

VIDEO Revenire după 26 de ani în Serie A! Cine sunt cele două promovate direct + Mai putem avea un român în elită

Dennis Politic 
 (Cremonese) , Foto- Instagram
Dennis Politic (Cremonese) , Foto- Instagram

Articol de - Publicat sambata, 07 mai 2022 12:48 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 16:46

Cremonese s-a clasat pe locul 2, după victoria de la Como (2-1), și s-a alăturat liderului Lecce (1-0 cu Pordenone), urmând să joace în Serie A în sezonul viitor. A treia promovată va fi decisă în urma unui play-off (sistemul este explicat în detaliu mai jos). 

Final palpitant în Serie B, care și-a stabilit aseară configurația clasamentului după sezonul regulat de 38 de etape. La vârf nu s-a înregistrat decât o schimbare importantă: Monza a pierdut la Perugia (0-1) și a scăpat locul secund, care asigura promovarea directă. 

A beneficiat, în schimb, Cremonese, învingătoare la Como (2-1) și revenită astfel în Serie A după 26 de ani. Echipa lui Fabio Pecchia a avut cele mai multe victorii (20) și a terminat cu două puncte peste locul 3 și două puncte sub prima poziție, ocupată de „campioana” Lecce.

Jucători „ținuți în întuneric”! Detalii incredibile înainte de FC Argeș - CFR Cluj
FC ARGEȘ - CFR CLUJ
Jucători „ținuți în întuneric”! Detalii incredibile înainte de FC Argeș - CFR Cluj

Dennis Politic, adus de la Bolton

Cremonese are un lot evaluat la 26,38 milioane de euro, abia al șaptelea valoric din liga cadetă, dar cu una dintre cele mai scăzute medii de vârstă (25,7 ani) și cu șapte străini în efectiv. Între aceștia se află românul Dennis Politic, extremă dreaptă cumpărată de la Bolton în ianuarie cu doar 60.000 de euro

Sunt nouă jucători cu valori de minimum un milion de euro, șapte dintre ei fiind împrumutați până la finele acestui sezon: Nicolò Fagioli (4 milioane) provine de la Juventus, nigerianul Caleb Okoli (3,5 milioane), portarul Marco Carnesecchi (2,8 milioane) și Luca Valzania (1,5 milioane) trebuie să revină la Atalanta, Tiago Casasola (1,5 milioane) și Leonardo Sernicola (1 milion) se întorc la Sassuolo. 

Uruguayanul Jaime Baez și Emanuele Valeri (ambi cu câte 1,3 milioane) sunt ceilalți doi din lista amintită mai sus. Cei mai buni marcatori au fost Zanimacchia, Ciofani și Bonaiuto, fiecare cu opt goluri.

Lecce revine în Seria A, după doi ani

Squadra salentină n-a stat decât două sezoane în divizia secundă, după retrogradarea din 2020. Pregătită de Marco Baroni, Lecce a câștigat pe teren propiu cu ultima clasată (1-0) Pordenone, a înregistrat cele mai puține înfrângeri (5), având și cel mai bun golaveraj (+28) și cea mai ermetică apărare (doar 31 de goluri primite). 

Cu un lot cotat la aproape 33 de milioane de euro de transfermarkt.de, l-a dat pe golgheterul campionatului, Massimo Coda (20 de reușite). Are nu mai puțin de 15 jucători de cel puțin un milion de euro, vârful fiind brazilianul Gabriel Strefezza (5 milioane). Dintre cei 14 străini se mai remarcă danezul Morten Hjulmand (3 milioane), francezul Alexis Blin (2,2 milioane), spaniolul Pablo Rodríguez (2 milioane) și slovenul Zan Majer (1,8 milioane). 

De Lecce aparține și Romario Benzar, care n-a fost însă înscris pe listă în acest sezon și va deveni liber de contract pe 1 iulie.

+4 FOTO
  • Sursă foto: Twitter Lecce

Cum se stabilește a treia promovată în Serie A

A treia promovată se va decide în urma unui play-off. 

Locul 3 va juca în semifinalele barajului cu învingătoarea dintre locul 6 și locul 7

În cealaltă semifinală se întâlnesc echipa de pe locul 4 și câștigătoarea dintre locul 5 și locul 8. 

Învingătoarele din cele două semifinale se întâlnesc în finala barajului de promovare în Serie A. Așadar, inclusiv locul 8 din Serie B ar putea promova în prima ligă dacă își câștigă următoarele 3 meciuri!

Revenire după 26 de ani în Serie A! Cine sunt cele două promovate direct + Mai putem avea un român în elită

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Acord oficial pentru vânzarea lui Chelsea! » Anunțul clubului din Premier League: suma finală virată lui Abramovich

Fostul mare portar al Italiei, în stare critică: „Următoarele zile sunt decisive” » A fost pe teren într-un meci istoric al unei echipe românești

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
balotelli
balotelli  •  08 Mai 2022, 01:46
Postat de rilu pe 07 Mai 2022, 17:18

Politic e un jucator tehnic! sper ca nationala sa puna ochii pe el.

Va fi la națională lângă celălalt Dennis. Care și el, tot politic...

rilu
rilu  •  07 Mai 2022, 17:18

Politic e un jucator tehnic! sper ca nationala sa puna ochii pe el.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează