INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

FRF l-a ignorat pe Cristi Chivu: „Am primit multe felicitări pentru titlul cu Inter, dar Federația n-a zis nimic, am fost ciuruit” + ce spune despre revenirea în România

Cristi Chivu
Cristi Chivu

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iulie 2022 20:36 / Actualizat vineri, 08 iulie 2022 21:37

Cristi Chivu (41 de ani), antrenorul de la Inter Primavera, câștigător al campionatului italian de tineret, nu ia în calcul să revină în fotbalul românesc în viitorul apropiat.

Fostul căpitan al naționalei României a dezvăluit că mai multe echipe din Liga 1 s-au interesat de serviciile acestuia, dar că refuză să antreneze în campionatul intern. 

Cum a ajuns Chivu să fie antrenor: „Lângă mine erau Ferguson și Moyes, am zis să nu fiu chiar ultimul...”
ITALIA
Cum a ajuns Chivu să fie antrenor: „Lângă mine erau Ferguson și Moyes, am zis să nu fiu chiar ultimul...”

De asemenea, acesta nu concepe nici o colaborare cu FRF, după discursul președintelui Burleanu de după câștigarea celui de-al doilea mandat la Casa Fotbalului în fața lui Ionuț Lupescu. Atunci, Chivu se afla în echipa fostului dinamovist.

Cristi Chivu: „Am primit oferte din România, dar am refuzat”

„Am primit multe mesaje ( n.r. - după câștigarea campionatului cu Inter U19), din Federație, nu. Eu am fost în tabăra adversă și am fost ciuruit. Eu vreau în iarbă, nu vreau la birou. Vreau să reușesc aici, vreau să rămân aici. 

Am primit oferte din România în ultimii ani, dar am refuzat, eu am început un drum aici. Au fost oferte mai mult sau mai puțin concrete, mai mult sau mai puțin oficiale, dar am refuzat. Primul obiectiv e Serie A și apoi urmează altul”, a declarat Chivu potrivit digisport.ro.

Le mulțumesc contracandidaților pentru participare, îi mulțumesc întregii mele echipe, ați fost azi fermi, drepți, integri. Sunt mândru că fac parte din această echipă, din această familie. Iar, într-un final, recunosc că deși nu a fost doar un fleac, i-am ciuruit!

- Răzvan Burleanu, la câștigarea celui de-al doilea mandat ca președinte al FRF, în 2018

Cum a ajuns Chivu să se apuce de antrenorat

Chivu a fost inițial observator la meciurile de Europa League, dar a decis să se înscrie la Coverciano, celebra școală de antrenori din Italia, pentru a nu fi singurul fără studii în domeniu.

„Mi s-a oferit șansa să fiu observator la meciurile de Europa League, dar eram singurul fără școală. Așa că m-am înscris la Coverciano. Lupescu mi-a oferit posibilitatea. Așa că m-am luat să fac școala. Lângă mine era David Moyes, șef era Alex Ferguson. M-am gândit să fac și eu școală, să nu fiu chiar ultimul... Pasiune era, dar nu știam dacă eram în stare să transmit.

Mi-a plăcut de la început să stau în mijlocul jucătorilor, m-am făcut înțeles. Probabil m-a ajutat și cariera de jucător, mi-a dat credibilitate. La nivel de copii și juniori, unui antrenor i se pot ierta multe, iar asta m-a ajutat”, a mai precizat Chivu.

VIDEO Ioan Sdrobiș, despre Cristi Chivu: „A pășit bine, a luat-o de jos. Bravo lui, bravo lui!”

Citește și: 

Eduard Novak, dialog în direct cu Cătălin Țepelin despre ordinul care a bulversat sportul » Ministrul e deschis la negocieri: „E 100% legal, dar da, e cam din scurt pentru fotbal”
DECIZIE
Eduard Novak, dialog în direct cu Cătălin Țepelin despre ordinul care a bulversat sportul » Ministrul e deschis la negocieri: „E 100% legal, dar da, e cam din scurt pentru fotbal”
Rapid și FCSB au bătut palma » Anunțul făcut de giuleșteni
RAPID- FCSB
Rapid și FCSB au bătut palma » Anunțul făcut de giuleșteni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
22robert03
22robert03  •  09 Iulie 2022, 08:15

Si cu Resita cum ramane Cristi?

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  09 Iulie 2022, 07:58

Cum sa ajungi in Liga 1??!! Doamne fereste! Nu ai loc de Poenaru, Teja,Balint si alti fabricati la scoala lui Stoichita! Stai in Italia si multa bafta.

misu50
misu50  •  09 Iulie 2022, 06:47

Cristi, ca te-a ignorat FRF trebuie sa o iei ca un trofeu, regrete puteai avea daca te felicita! Abia aia era un fel de insulta la adresa ta! In rest, multe felicitari si mult respect!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează