INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AJAX

Cristi Chivu, elogiat de un jucător care a evoluat cu Puyol, Pique și Thiago Silva: „Chivu, cel mai bun fundaș!” » Laude și pentru Lobonț: „Un adevărat caracter”

Cristi Chivu în duel cu Shevchenko // FOTO: Guliver/GettyImages
Cristi Chivu în duel cu Shevchenko // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 16 mai 2020 12:55

Brazilianul Maxwell, fost fundaș la Ajax, Inter, Barcelona și PSG, a spus despre Cristi Chivu că a fost „cel mai valoros fundaș central alături de care am jucat în carieră”.

Pentru Maxwell, Ajax a fost primul club important. Sosit la Amsterdam de la Cruzeiro, în iunie 2001, când nu împlinise încă 20 de ani, brazilianul a jucat cinci sezoane la „lăncieri". A fost coleg cu trei români: Cristi Chivu, Bogdan Lobonț și Nicolae Mitea. Pe primii doi i-a ales (pentru site-ul clubului) într-un „11" ideal al foștilor săi colegi roș-albi.
 

În poartă, clar, Lobonț. Oferea atât de multă siguranță apărării, ceea ce era esențial. Era foarte bun cu mingea la picior și incredibil de rapid. Apariția sa era o armă pentru noi, o prezență impresionantă. Organiza permanent defensiva, urlând la coechipieri. Un adevărat caracter", a spus Maxwell.

Sud-americanul a fost însă încântat de Chivu: „El nu poate lipsi. Căpitanul meu. Cel mai valoros fundaș central alături de care am jucat în carieră. Avea calități fantastice, unice! Și era un real lider de foarte tânăr. M-a ajutat mult, mi-a dat multă încredere. Stătea deseori cu mine și îmi dădea sfaturi despre antrenament și joc".

După Ajax, Maxwell a mai jucat la Inter (2006-2009, și aici coleg cu Cristi), Barcelona (2009-2012) și PSG (2012-2017), iar printre colegii lui se numără Carles Puyol, Gerard Pique, Thiago Silva, Marco Materazzi sau Walter Samuel.

„Chivu era foarte inteligent pe teren. Și avea o excelentă tehnică. În plus, era bun la jocul aerian și anticipa perfect. A fost fantastic să-l am coechipier. Lobonț era plin de energie și în afara terenului. A fost o inspirație pentru echipă"
Maxwell, fost jucător brazilian

„11"-le favorit al lui Maxwell la Ajax: Lobonț - Trabelsi, N. de Jong, Chivu, Maxwell - Sneijder, Litmanen, Van der Vaart - Van der Meyde, Ibrahimovici, Pienaar
 

33 de trofeea cucerit Maxwell în întreaga carieră la Cruzeiro (1), Ajax (4), Inter (5), Barcelona (9) și PSG (14)

VIDEO. Revine Bundesliga. Totul despre supermeciul Borussia Dortmund - Schalke

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ionuț Radu poate ajunge în Spania! O echipă din La Liga l-a pus pe lista de transferuri

Paul Gascoigne, răspuns șocant pentru Sir Alex Ferguson: „Rio Ferdinand a fugit de nenorocitul de test doping, Cantona a lovit un gunoi, Rooney a f**** o bunică”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează