INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RONALDO, LA 39 DE ANI

VIDEO Ronaldo, la 39 de ani » 5 borne de neatins dintr-o carieră mitică

Cristiano Ronaldo/ foto Imago Images
Cristiano Ronaldo/ foto Imago Images

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 17:18 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 20:00

Cristiano Ronaldo a împlinit 39 de ani pe 5 februarie. În ciuda vârstei înaintate, portughezul a fost cel mai bun marcator din fotbal în 2023, a punctat de 53 de ori pentru Al Nassr și naționala Portugaliei.

La aniversarea unui monstru sacru al fotbalului, GSP prezintă 5 borne de neatins dintr-o carieră mitică.

1. Cristiano Ronaldo, golgeterul all-time în Champions League

Plecat în urmă cu un an din Europa, Ronaldo a părăsit Bătrânul Continent drept cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor. Cristiano are 140 de goluri în carieră în Champions League, marcate pentru Manchester United, Real Madrid și Juventus.

E urmat în clasament de rivalul Lionel Messi, care a reușit 129 de goluri, marcate pentru Barcelona și PSG.

2. Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator la nivel internațional

Ronaldo a devenit o legendă și pentru național Portugaliei. Nu e doar golgeterul all-time al țării lui, ci e jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pentru o echipă națională.

Are 128 de goluri în 205 meciuri pentru Portugalia, o bornă care pare greu de egalat vreodată e un alt fotbalist.

3. Ronaldo, golgeterul all-time la Real Madrid

În 2009, Real Madrid făcea cel mai inspirat transfer din istorie, le plătea 94 de milioane de euro pentru Ronaldo celor de la Manchester United. Cel mai scump transfer de la acea vreme.

La finalul a 9 ani petrecuți la Real Madrid, după 4 Champions League cucerite, Ronaldo pleca de pe „Santiago Bernabeu” drept cel mai bun marcator din istoria clubului, cu 450 de goluri în 438 de meciuri.

4. Cristiano Ronaldo, golgeterul all-time la EURO

Ronaldo e și cel mai bun marcator din istoria Campionatului European. Are 14 goluri marcate în total la EURO, în cadrul a 5 turnee europene în care jucat. 

A câștigat trofeul cu Portugalia în 2016, iar acum se pregătește de al 6-lea EURO din carieră, cel din Germania, care va începe în iunie.

5. Ronaldo, cele mai multe goluri într-o ediție de Champions League

În sezonul 2013-2014, la finalul căruia Real Madrid câștiga celebra La Decima, a 10-a Champions League din palmares, Ronaldo avea să bată recordul de goluri într-o singură ediție.

A punctat atunci de 17 ori și a depășit recordul lui Messi, de 14 goluri. Borna atinsă atunci de Ronaldo e în picioare și astăzi, 10 ani mai târziu.

VIDEO. Cele mai tari goluri marcate de Cristiano Ronaldo la Real Madrid

Citește și:

Furie dezlănțuită la Chelsea împotriva managerului Pochettino: „Afară! Mourinho, înapoi!” » Și soția căpitanului îl vrea demis
ANGLIA
Furie dezlănțuită la Chelsea împotriva managerului Pochettino: „Afară! Mourinho, înapoi!” » Și soția căpitanului îl vrea demis
Ronaldinho, Thierry Henry, Kaka și alte legende ale fotbalului se întorc pe teren » Vor participa la Campionatul Mondial al națiunilor câștigătoare
CAMPIONATUL MONDIAL
Ronaldinho, Thierry Henry, Kaka și alte legende ale fotbalului se întorc pe teren » Vor participa la Campionatul Mondial al națiunilor câștigătoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
IVIS1974
IVIS1974  •  06 Februarie 2024, 10:24

Titan! Respect, Cristiano!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează