INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

video Cristiano Ronaldo e golgheterul lui 2023 și la aproape 39 de ani! Bornă milenară atinsă de fostul „Balon de Aur”

Cristiano Ronaldo/ foto: Imago Images
Cristiano Ronaldo/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2023 10:45 / Actualizat miercuri, 27 decembrie 2023 11:03

Cristiano Ronaldo (38 de ani) a ajuns la 53 de goluri în acest an, depășindu-i, cu „dubla” de aseară din meciul cu Al-Ittihad (5-2), pe Kyian Mbappe și Harry Kane, cu 52 de reușite. Atacantul portughez al lui Al-Nassr are acum 1.000 de meciuri la echipele de club!

A semnat ieri 11-a „dublă” din acest an la club și la echipa națională și a devenit cel mai bun marcator mondial din 2023. Cu cele două goluri din partida cu Al-Ittihad (5-2), din Super Liga saudită, Cristiano Ronaldo a ajuns la 53 și i-a depășit astfel pe francezul Kylian Mbappe (PSG) și pe englezul englezul Harry Kane (Bayern), ambii opriți la cota 52. 

Nou lider în Premier League » Rămâne și după duelul dintre Arsenal și West Ham?
Boxing Day
Nou lider în Premier League » Rămâne și după duelul dintre Arsenal și West Ham?

Iar teoretic, numai Erling Haaland (Manchester City) îl mai poate detrona pe atacantul portughez. Starul lui Al-Nassr trece de bariera de 50 de goluri într-un an calendaristic, la club și națională, pentru a opta oară în carieră. 

Doar argentinianul Lionel Messi (Inter Miami) îl mai întrece pe CR7 în istoria fotbalului mondial, cu nouă ani în care a sărit de pragul de 50 de reușite!

Borna milenară atinsă de Cristiano Ronaldo

Meciul cu Al-Ittihad de aseară, în care a transformat două penaltyuri, reprezintă pentru Cristiano al 1000-lea bifat la echipele de club și al 744-lea gol din carieră, mai puțin cele 128 de la Selecao (record mondial). 

Ronaldo, ce a ajuns la 205 partide (alt record) disputate pentru naționala Portugaliei, mai are și el un joc în 2023, vineri, în deplasare, cu Al-Taawon, în timp ce Eling Haaland ar putea recupera distanța (are 50 acum) față de Ronaldo în confruntările de „afară" cu Everton (astăzi) și cu Sheffield United (sâmbătă), pe teren propriu.

1.000 de meciuri(cu 744 de goluri) are Cristiano Ronaldo în carieră la echipele de club: 33 la Sporting, 346 la Man. United, 438 la Real Madrid, 134 la Juventus și 49 la Al-Nassr

În continuarea acestui top se mai găsesc belgianul Romelu Lukaku (Roma, 40 de goluri), mexicanul Santiago Gimenez (Feyenoord, 39) și argentinianul Lautaro Martinz (Inter, 37).

VIDEO. Rezumatul meciului Al Ittihad - Al Nassr (2-5)

Citește și alte știri de fotbal internațional

Dennis Man, gol și assist. Presa italiană îl laudă: „E devastator când joacă așa”
BRESCIA - PARMA 0-2
Dennis Man, gol și assist. Presa italiană îl laudă: „E devastator când joacă așa”
S-au trezit de Boxing Day, după 0-2 la pauză! Ten Hag dezvăluie cum a reușit Manchester United să revină miraculos în fața celei mai în formă echipe din Premier League
MAN. UNITED - ASTON VILLA 3-2
S-au trezit de Boxing Day, după 0-2 la pauză! Ten Hag dezvăluie cum a reușit Manchester United să revină miraculos în fața celei mai în formă echipe din Premier League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
brazisio
brazisio  •  28 Decembrie 2023, 19:26

Mosule vrei nu vrei ***. Acum ati devenit penibili si il faceti mare pentru goluri date intr-o liga de cacao. Dupa primul an in care nu a dat cine stie ce goluri si-a adus 8 jucatori din Europa, ca sa umfle statisticile. In afara 3-4 echipe restul echipelor in AS sunt pline de neica nimeni. Sunteti penibili.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tk2014
tk2014  •  27 Decembrie 2023, 16:13
Postat de nikomunie pe 27 Decembrie 2023, 13:24

Vezi ca exista mls..poate acolo mai mult spectacol cu messi..in fine nivelul de fotbal de acolo e destul de bun(nu compar cu premier league sau Ła liga)dar in orice caz mult peste romanicca.ce lasa mult de dorit e infrastructura ,cultura si nivelul de arbitraj.

mersi, voi spune pas si la mls. am vazut golurile lui messi si am inteles. daca ar exista division 11 la fc24, acolo ar fi mls. personal cred ca prima liga romaneasca e mai ok.

88gore88
88gore88  •  27 Decembrie 2023, 15:46

Poate ca nivelul fotbalului arab este ușor subestimat iar locul lui Ronaldo nu ar fi acolo,însă la 39 de ani sa te lupți cu recordurile spune enorm de multe despre acest sportiv!Chiar de invidiat!N-are Dorinel selecții câte goluri are asta... :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează